Skitpass

Det kan väl inte gå bra jämt. Tyvärr. Jag som var så nöjd efter helgen. 

Idag var vi tre som red ner till ridhuset i snögloppet. Trevligt med sällskap! Så kul är det ju inte att brodda på själv och hasa sig ut i mörka skogen. Särskilt inte en måndag. 😉  Fy vad hemskt och isigt det är nu, plusgrader och slask. Och så ska det bli -15 på det! 🙈😳

Jo ridpasset då. Tell var fin i början, sen blev det katastrof, sen fick jag lite mer ordning på det.. Jättefin galopp. Många övergångar. Massor med frustar. Vi skrittade en stund.. Och sen brakade helvetet lös. Jag fattade ingenting.

Visserligen stod de andra två hästarna stilla precis vid utgången när eländet började. Men ändå. Blev han verkligen så förbannad för att han trodde att han skulle få stanna kvar på bootcamp och de andra gå hem??  😮

Eller så sa han bara upp sig. Han skulle plötsligt inte ta in vänsterbogen utan att kasta ut rumpan och gå emot högerskänkeln. 😡 När jag sa att han inte fick, varsågod och gå ut till yttertygeln, så blev han så jääääkla arg. Tvärkastade sig, reste sig, panikbackade i 190, bockade på stället… Suck. Bara totalt FUCK YOU. Kul.

Jag gav mig inte, och till sist fick jag honom med mig, han följde mig fint i båda varven och frustade. Jag fick ändå jobba järnet såklart för att inte låta honom tappa ut nån bog. Plötsligt funkade allt igen. Då passade jag på att klappa och avsluta illa kvickt. Orkade inte mer.

Det där med att ”you are either schoooling your horse or unschooling your horse, there is no in between” stämmer nog. Så jag skolade väl Tell vettigt ca 20% av dagens pass. Resten var bara skit. Well well. Får göra det bättre en annan dag.

Ibland blir det minus i protokollet, fast totalt sett är vi ju ändå på plus gott och väl. Annars hade det varit värre.

Hej och hå.

2 reaktioner på ”Skitpass

  1. idooooos skriver:

    Nämen..vad blev det nu? Säg den lycka som varar..
    Skönt att du kunde avsluta okej ialf. Han verkar verkligen vara en häst med stor personlighet, lilla Tell. Lite för ”smart” ibland, mycket i lillhuvvet ❤️

    • Ida Qvarnström skriver:

      Ja herregud.. Man blir ju lite orolig om det gör ont nånstans på honom men han har ju även en skruv lös och ”lite” humör.. 😁 Och en matte som red rätt kasst den aktuella dagen. Vi får väl se. Jag tar paus idag och går på bio istället!! Det hoppas jag gör susen 😊

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s