Tricks och snögympa

Nu är jag less på vintern. Det har varit fint, men nu får det snart vara bra. Allt har frusit fast, jag får hälla vatten från en flaska ut genom sidorutan på bilen när jag vill duscha rutan pga frusna spolarvätskerör, min mobil stendog i kylan så jag fick skaffa ny (bättre begagnad tack och lov). Ni fattar. Vintern är kul ibland. 

Jag har ett par vinterridbyxor och ca 10 par vanliga. Jag vet att det är vinter ungefär halva året i Sverige, så varför jag inte har flera par vinterridbyxor är lite av en gåta. Eller förträngning. Hursomhelst, eftersom jag varje vinter har på mig dem varje dag i fyra månader så har de nu blivit utslitna och fått hål i arslet. Det måste vara ett tecken på att vintern snart är slut!! 🙈😁 Eller att jag får leta på nån rea efter ett par nya inför nästa vinter.. 

Det är utlovat plusgrader fr o m imorgon så jag passade på att njuta av den sista fluff-snön. (Det kan ju komma tillbaka, men ifall ifall). Det tyckte Tell var en utmärkt idé, han älskar när vi rider på fält nära gården. Frihet och modighet i lagom skala, och man ser kompisarna i hagen hela tiden! Eeeeexxellent! sa Tell. 😊 Vi såg en älg och tre rådjur och en giraff (giraffen var Tell vid åsynen av älgen) men det var inga större problem. Alla skötte sitt och lade sig inte i varandras business.

Sen tränade vi på lite tricks i stallgången när vi kom in (red inte så jättelänge, det är ju jobbigt för dem i djupsnön). Vi provade att börja med tricket ”apport” eller ”hämta en hink”. Första steget är att berömma när hästen går fram och buffar på hinken med nosen. Det fattade Tell på ca 0,1 sekund. Men hur sjutton gör man sen? Jag måste ta reda på hur man bygger på tricket. Hahaha! 😂 

Vi hade jättekul iallafall och Tell blir helt tossig av lycka när han förstår att vi ska träna trick! Sötkorven! ❤️ vi tränade hov upp, puss och snurra också för att inte bara träna på sånt vi inte kan. Det är ju härligt för alla inblandade om man också känner att man förstår varann. 

 

Svingod mat på restaurangen Söder om Småland i Malmö, passande namn va? De brukar ha öl från Matias bryggeri där. Sjysst ställe.

  
   

 

Min syster är så sjukt grym. Konstnär och hästtjej. 😊

 

Jag är rätt trött nu, ska nog hänga med grannen Karin och dricka en öl och gå och lägga mig tidigt sen. Igår var jag i Malmö på syrrans vernissage efter jobbet, åkte hem igen senare på kvällen för att jag var tvungen att hoppa in och jobba i affären i helgen. Så det har jag gjort idag. Jobbar ideellt gör jag imorgon också, men sen ska jag lasta Tell och åka på WE-träning! Hurra! 😊 

Hoppas ni har en lite lugnare helg än vad jag har. Förresten vill jag tillägga att jag har vilat mig idag, jag får ju klagomål på att jag vilar för lite 😉 men jag gick och lade mig och sov 10 min på soffan innan jag åkte till stallet! Så skönt. 

5 reaktioner på ”Tricks och snögympa

  1. idooooos skriver:

    Tips! Charlies har halva priset på massor av grejjer från Horze. Där finns bland annat vinterridbyxor från BVertigo till halva priset. Jag har ett par oskodda, gröna. Jättesköna & mysiga. Finns helskodda också. Dom är ju inte gratis trots halva priset, men det är bra kvalle. Jag har ju som sagt bara ridbyxor från B Vertigo nu mera 😀 Ta en size större än vanliga ridbyxor (som vanligt med fleecefodrade annars blir dom så tight i knäna på nåt vis..)
    Kram på dig!

  2. Ulrica skriver:

    Alltså, din blogg är ju helt underbar! (sedan läste jag var du kommer ifrån och då blev ju allt så himla uppenbart, haha) Väldigt inspirerande att läsa om trickträning med häst. Jag har i många år applicerat det på hund men inte riktigt kanske tagit mig tiden till att göra det på häst.. Spännande idé! 🙂

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s