Anna-träning

Idag traskade Tell och jag ner till ”vårat” ridhus och red en lektion för vår hemmafröken Anna. 

Det började inte så bra. Dels var jag helt slut efter en intensiv dag på jobbet där jag bland annat har blivit väldigt plötsligt ”befordrad” till ett rätt högt uppsatt centralt förtroendeuppdrag inom film. Så nu får jag åka lite mer till Filmhuset på gärdet i Stockholm. Eller nåt. Jag vet inte riktigt, det här känns både hedrande och lite märkligt. Har inte riktigt hunnit tänka efter än. Jag vet bara att jag är allt annat än nån karriärsmänniska. Så det bryr jag mig inte ett dugg om. Suck. Ja ja.. mer om det nån annan gång.

Iallafall. Förutom att jag var lite tjock i huvudet och allmänt seg, så skulle grannarna på vägen ner till ridhuset naturligtvis elda upp nån jäkla hylla eller möjligtvis ett piano precis just ikväll.. nåt stort schabrak som genererade sjukt höga lågor på deras tomt precis vid vägen var det iallfall. Jag övervägde att lasta min häst och köra ner honom till ridhuset så vi skulle ta oss förbi eldeländet på ett någorlunda säkert sätt.. men jag promenerade ner med honom ändå och visst, det var inte lätt att få förbi honom, men det gick. Och han fick jättemycket klappar och godis. Fina fina häst! ❤ Med lite perspektiv så hade det här aldrig gått för två-tre år sen. Men nu gör det det. Det får man ju vara stolt över! 🙂

Tell var lite hostig igår, så jag var lite hönsmammig och nervös över att han kanske var sjuk. Även fast han inte hade nån feber och inte var snorig… men ni vet. Hönsa sig kan man göra ändå. Han hostade en gång precis i början av lektionen, men sen inget mer. Och var väldigt pigg och glad i övrigt. Så ja han kanske är/var lite småförkyld men det verkar ju ändå inte vara nån större fara på taket. Skönt.

Anna tyckte det syntes att vi precis blivit trimmade av Alette, fick beröm för mina händer som hon tyckte var mycket bättre! Tell var mirakulöst jättefin i skritten, det brukar ju nästan aldrig hända. Särskilt inte i början av ett pass. Då trippar han på i nån slags helt egen gångart, särskilt bak känns det som en hackande symaskin. Men inte idag! Riktig trevlig skritt för att vara han. 🙂 Så det var kul! Skritt är för övrigt väldigt nyttigt, man rider nog ofta för lite ”ordentlig skritt”. Hålla koll på alla bogar, skänklar, sittben, att hästen spårar och inte tränger mot nån skänkel, och allt vad det nu är.. har man inte koll i skritt så har man antagligen inte bättre koll i trav eller galopp…

Vi fick jobba mycket på volterna, med tempoväxlingar, öppna, öka och minska volten, volter i volten, länga och korta stegen, rida lätt långsamt och lite snabbare. Det gick rätt så bra! I galoppen fick jag till det super i höger varv, vänstergaloppen var lite stretigare men blev ändå helt okej.

På slutet fick jag rida längs fyrkantspåret och växla mellan att ha honom på höger tygel, och sen vänster tygel, och så vidare. Fast jag red i ett och samma varv. Supernyttigt för oss! Man måste verkligen ha koll på sina sittben och sina skänklar för att det ska funka. Det ska vi träna vidare på. Det är ju såna marginaler som krävs för att kunna rida bra på tävling. Tell tyckte det var jättekul, även om han rymde för mig då och då. Han är ju en händelsernas häst, så han berättar direkt när hans matte inte rider ordentligt och det händer för lite. Då ser han till att nåt händer istället.. 😉

Skärmavbild 2016-01-28 kl. 23.11.45.png

Älskade, älskade vän! ❤

 

 

4 reaktioner på ”Anna-träning

  1. idooooos skriver:

    men jag fattar inte hur mycket dom där jä*larna eldar??!!! Men DUKTIGA Tell & dig ❤️ Kul när man ser tillbaka & inser att saker som inte gått förr funkar nu. Så har jag med att Klippa manen på Pantis, världens big deal förr 😝
    Och ni tränar på, tänk vilken toppform ni kommer vara i till våren! 💪🏽💪🏽💪🏽

    • Ida Qvarnström skriver:

      Jag vet, det är helt sjukt! Det är nästan komiskt att jag tyckte de förra som bodde där var galna i att elda, men det var ingenting jämfört med de nya! 😳 🙈 Ja jag hoppas på toppform såklart, men mest bara njuter jag och har roligt och är SÅ glad att Tell är frisk och fräsch!! ❤️❤️😄

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s