Homework en söndag

Jag är så jävla nöjd med dagens ridpass!! Woho! 🙂

När jag var och red för Alette sist tyckte hon att jag skulle ta fram min ytterskänkel långt fram och tänka ”sväng bogarna” än att försöka desperat få med mig hela yttersidan. Det har jag försökt träna på hemma men inte riktigt fått till lika bra som då. Men idag så! (Jag har ju själv sett det här på film från Aletteträningen och jag kan säga att det känns som att jag sitter i stolsits och har båda fötterna i princip framför Tells huvud, men det har jag ju såklart inte. Faktum är att det syns ingen skillnad direkt på filmen, men det känns ju skillnad när man rider ändå! Det känns väldigt skumt när man ska försöka ändra på nåt i sin sits… helt klart).

Tell var på ett strålande humör och var väldigt peppad när jag kom. Vi red ut en sväng först, rena rama vårkänslan! Sol och sex grader varmt och vindstilla. Fåglarna kvittrade och grusvägarna var underbara. Tell lade i ”beredskapsläget” några gånger och fnorkade åt stenar och jordhögar och vad det nu var som han tyckte var läskigt, men han gjorde aldrig nåt utan gick ändå fram. Duktig hest.

IMG_6408.JPG

Efter uterundan när vi var uppvärmda och glada tänkte jag att jag skulle rida övningen ”fyrkanten” en stund på banan. Alltså att man rider en fyrkantig stor ruta mitt på ridbanan och tränar sig att verkligen svänga hästen i hörnen. Man kan ta bakdelsvändningar i skritt, eller träna sig på att rida snygga tydliga hörnpasseringar. Vi gjorde det ihop med lite tempoväxlingar och volter, annars är det lätt att han lär sig övningen snabbt som bara den och blir uttråkad. 😉  Men jäklar vad fin han var! För en gångs skull kändes det verkligen som att han förstod vad jag ville och det blev inget bråk och motstridiga hjälper. Tricket tror jag var att jag bestämde mig för att försöka strunta i mina ben, och bara använda dem för att svänga hans yttre bog när vi kom till något av hörnen på rutan. Han bjöd ändå så bra efter skogsrundan, så det räckte att jag ändrade takt med mina sittben så förstod han att det var trav, eller att jag tog fram det inre sittbenet lite så blev det galopp. Vilken grej! Åh så underbart när man får till det!

Vi förstod som sagt varann båda två och Tell blev lösgjord och mjuk som smör. (Själv var jag lite bakis och seg men kom snabbt tillbaka till gamla goda takter bara jag kom upp på hästryggen i det fina vädret! ;)) Nu kan jag rida ut imorgon med om vädret tillåter och ändå känna att vi har tränat på läxan på tisdag när det är dags för Alette-träning igen! Wii! 🙂 Längtar!

ps. Ska det behöva vara LERA nu i fyra månader??? Herregud vad det är lerigt överallt. Våra hagar är ändå inte särskilt leriga i vanliga fall, inte ens på våren/hösten, men nu är det nån slags rekord. Jisses. Jag kommer stå på öronen i leran NÄR som helst känner jag. Det är så sjukt halt, och suger fast. Isch. Jag kom till skott och smorde några stövlar och träns idag, jag är alldeles för lat med sånt. Varför är det SÅ mycket roligare att smörja när man ska ut på träning eller tävling än att rengöra sina saker från lera, sand och grus??! It´s a never ending story…

IMG_6410

Imorgon blir det ösregn. Den här halsen var ett mycket bra köp! Fast det syns ju att täcket är fem år äldre.. hahaha! 

 

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s