Många vägar bär till Rom

… eller raggardressyr, kan man väl också kalla det här inlägget.. 😉 Jag fick nämligen köra Tell med en dragbil med hål i ljuddämparen idag. Vet inte riktigt när detta hände stackars Saaben Ann-Christine, men men. Det är ju den enda dragbilen jag har för tillfället. Man hörde att vi kom till träningen så att säga. 

Tell stod som ett ljus i släpet bakom raggarbilen som tur var. Sånt är han inte ett dugg brydd av! Idag skulle vi ju prova rida för en ny tränare som vi inte ridit för tidigare. Sånt är alltid spännande. Det som inte var så bra var att jag hade glömt bort mitt övriga liv, vilket innebar att jag fick köra 10 mil nerifrån Blekinge i mörkret något panikartat och byta om typ i farten för att hinna bort till stallet, koppla släpet och köra bort med Tell till träningen. Tur det var nära iallafall. Jag som redan hade kört så mkt bil tidigare idag. Kände mig helt yr. Repat med min sånggrupp har jag också gjort, det gick skitdåligt. Säkert bara för att vi ska ha ett gig på lördag. Då ”måste” det ju gå bra på repet, och då gör det aldrig det.

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den här träningen, det gick väl både bra och dåligt. Stora delar av passet kände jag mig riktigt usel, det kändes verkligen inte alls bra. Vad fan höll jag på med egentligen. Jag red inte alls så bra som jag kan, och Tell var inriktad på sprättig giraff-stil. Suck. Men jag fick ju lita på tränaren och prova hennes sätt tänkte jag, jag vet ju att jag inte direkt förstör min häst på ett pass. Vi var verkligen (särskilt jag) way utanför min comfort zone. Tell kändes mer som lite förvirrad, men han förstod ändå snabbare än jag vad han skulle göra, haha! 🙂 På slutet kändes han fin, då kände jag igen min härliga häst med de spänstiga mjuka bakbenen, och jag tror inte att det andra var så fruktansvärt hemskt heller, det kändes nog värre än det såg ut. Får jag hoppas. Han har ju känts så himla fin nu ett bra tag så jag har blivit bortskämd, för att inte tala om hur bra han gick i förrgår när jag red för Alette. Igår var han superfin också, helt med på noterna. Jag tror inte att han har träningsvärk, det brukar mer vara jag som har det, men såhär i efterhand hade det nog varit bättre att rida ut eller nåt. Ta det lite lugnt.

Han kände nog att jag red annorlunda idag, och det gjorde jag ju också eftersom jag försökte mitt bästa att göra som tränaren sa. Och det var rätt annorlunda än vad jag vanligtvis gör. Jag håller med henne om allt hon sa (jag fick visserligen fråga om en massa för jag förstod inte allt på en gång, vad menas med ”stel i manken” t ex??), men hon har en väldigt klok syn på hästar och ridning. Hon förespråkar en lätt och mjuk kontakt, mjuka händer, att man verkligen rider framåt och inte har handbromsen i,att hästen ska vilja gå fram och ta stöd. Helt rätt. Men jag tycker inte riktigt jag fick till hennes svåra övningar.. svårt var just ordet. Det är ju alltid svårt när man ändrar nåt. Frågan är väl om det är så klokt, jag kanske ska försöka bita ihop och köra till Alette ändå så mycket jag kan nu när det känns så himla bra varje gång jag är där. Dock vore det ju bra om det här också funkar och känns som bra träning, det är ju lite skillnad på att köra en timme till träning enkel väg eller 10 minuter. Ja, jag får väl fundera på saken. Svårt att veta på bara ett pass.

Det positiva jag tar med mig från dagens träning: Jag är modig som vågar testa (helt) andra sätt att rida på än det jag är van vid. Tränaren tyckte väldigt mycket om Tell och sa att han har fantastiska kvaliteter. En otroligt härlig häst. Jag fick beröm för min raka rygg, att jag har långa bra ryttarben som ligger stilla, och att jag sitter trevligt på hästen. Jag fick även beröm för att jag inte är rädd (!), det är tydligen bra när man har en känslig häst med mycket energi. Den här tränaren är även hästmassör, så jag fick med mig flera stretchövningar att göra med honom både när jag rider och sånt man kan göra avsuttet. Och – Tell var som sagt väldigt fin på slutet och kändes nöjd, så man kan väl konstatera att många vägar bär till Rom.

11939

Bild från en 5-stjärnig hopptävling i Rom. Det vore nåt det. 

Godnatt!

 

 

8 reaktioner på ”Många vägar bär till Rom

 1. dressyrbitchen skriver:

  Japp! Det finns många vägar till Rom, men jag håller fortfarande på att leta efter en genväg. 😁 Jag upplever att jag inte har tid att ta några längre omvägar, fast om jag tänker efter så har jag kanske det… Tänker då på japanen som siktar på OS och som passerade pensionsåldern för lääääänge sedan. Så för att göra det hela lite mer komplicerat skall jag också rida för en ny tränare i dag. 😃

  • Ida Qvarnström skriver:

   Härligt! Ja jag vill kanske inte ha en genväg, men gärna den bästa vägen till Rom iallafall där man har så roligt som möjligt på vägen! 😉 Inte alltid lätt att veta vilken jäkla väg det är bara… hehe. Hoppas det går bra på träningen! 🙂

 2. idooooos skriver:

  Spännande! Men förstår verkligen hur svårt det måste vara. Minsta lilla någon ber om förändring så blir det typ kortslutning för mig!!
  Fina Tell, lilla gummiboll. Han charmar alla han möter!

 3. Beata skriver:

  Ibland är det ju så att vi själva inte är i form 😟 inte bra att stressa runt och sen tro att man kan rida lika bra. Skönt att han gick fint på slutet 👍

 4. veronikamarklund skriver:

  jag är precis som du – jag tycker man ska våga prova nytt. Men jag tror oxå på vikten av kontinuitet, inte minst för hästens skull 🙂 Om du var förvirrad kan man ju tänka hur det måtte ha snurrat i Tellemans skalle 😉 Framförallt tror jag på ombyte när man kört fast. Eller hamnat i stå. Synd det är så långt Alette!

  • Ida Qvarnström skriver:

   Håller helt med. Det lutar nog åt att jag kör till Alette ändå. Ska försöka få fast plats där. Hon är ju bara bäst, så är det med det! 😊 Vi är inbokade nästa träning också för henne.

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s