I need more horsey friends!

Såhär tänker jag. Jag vill gärna ut och träna och tävla, men jag tycker inte det är så värst roligt själv. Jag älskar att rida i lag, och jag älskar att känna mig som ”del i ett lag” när jag åker på saker. Oavsett om jag rider själv eller inte. Jag vill inte ut och bängla helt själv helt enkelt! Även om jag kan. Det här ska ju vara roligt, och det är inte alls lika roligt själv.

Jag har ju ingen familj här i krokarna tyvärr, och många av mina vänner håller inte alls på med hästar och är väl inte jättelätta att övertala att stiga upp kl fem en helg och sen vara borta hela dagen på något som är helt obegripligt för dem. Hehe. (Det har jag inte ens försökt, ärligt talat. De tycker att jag är knäpp nog som det är).

Mina hästvänner är oftast väldigt upptagna själva, eller bor jättelångt iväg, så det är ju om man lyckas tajma in nån tävling som de ändå ska på. Jag har några snälla hästvänner här i krokarna som hänger på ibland, och det är jag jättejätteglad för, men det kan man liksom aldrig riktigt räkna med. Såklart. Det är ju deras fritid också. Jag har verkligen full förståelse för att de inte kan jämt.

Hur ska jag lära känna fler som kan tänka sig att följa med? Har ni några tips? Jag får försöka göra en lista på tänkbara medhjälpare. Jag själv följer ju gärna med när andra ska tävla om jag kan, och förväntar mig ju inte att de ska hjälpa mig tillbaka. Det gör inget om jag istället får hjälp av nån helt annan, tänker att det viktigaste för att själv få hjälp är att ställa upp för andra!

Det känns liksom inte kul att anmäla sig till hopptävlingar t ex om jag inte vet att nån kan följa med. Jag vill inte åka själv på sånt! Det är inte kul. Dressyr kan jag väl åka själv på, även om det inte alls är lika kul som när man har med sig nån som sällskap. Terrängträningar tycker jag inte man SKA åka själv på, och fälttävlan måste man ju ha med sig nån på. Både av rolighetsskäl, nervösa sammanbrottsskäl och säkerhetsskäl. 🙂

IMG_4128

1233957_10200711698216561_530611970_n

TACK underbara Ida S, Ida R, mamma, syster Maja, syster Anna, Frida, Göte, Bibbi, Agneta, Malin, Freddie, Anna, mfl som hjälpt mig hittills. I love you!! 

8 reaktioner på ”I need more horsey friends!

  1. dressyrbitchen skriver:

    Finns det ingen klubb i närheten med aktiva ryttare? Här hemma är det via klubbarna som jag har fått delar av mitt kontaktnät, lagdeltagare mm. Klart att det är roligare (och säkrare) om man har sällskap! 😃

    • Ida Qvarnström skriver:

      Jo jag känner en hel del via min hemmaklubb, och jag har många träningskompisar som jag t ex tränar hoppning med, men de tävlar ju oftast själva och har med sig ett eget gäng medhjälpare. Jag har ridit i lag flera gånger och känner ju ofta folk ”på plats” på tävlingen. Men ändå.. jag får försöka bli mer aktiv själv tror jag och fråga om nån kan åka med mig, även om jag inte känner dem så väl!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s