Blä

Usch idag går verkligen ingenting bra. Fast vädret är superfint iallafall. Alltid något!

Det är bara en sån där dag när allt känns skit. Hästtandläkaren har varit ute idag och fixat alla hästarna, och jag hade tänkt köra från jobbet vid lunch så jag kunde vara med när det var Tells tur runt kl 13. (Vi skulle ta de andra hästarna först, och sen Tell). Jag frågade om jag skulle komma ut lite tidigare men fick veta att jag kunde vänta, de hade många kvar. Sen när jag väl körde ut kl 12 var Tell redan klar, så jag missade alltihopa. De hade dessutom knappt fått fast honom i hagen. Bläh.. vilket piss. Jag som hade bänglat och haft mig för att dels få tag på en bil (vår ena bil är ju inlämnad hos vår lantis-mekaniker Weine) och dels så ville jag förstås ta in min egen häst och vara med på undersökningen. Nu gick allt det åt pipan. Hann iallafall prata med tandläkar-Janne som sa att allt hade sett bra ut på Tell, det var inga större konstigheter. Han var lite lite vass på båda sidorna, men inte mycket. Det har Janne slipat. Tänderna närmast bettet var något mer slitna på vänster sida, och det stämmer ju också med hur det känns när jag rider. Han vill gärna bita fast lite i vänstersidan. Jag ska prova att sänka bettet lite.

Sen känner jag mig hemsk sen igår också, Tell och jag var nere i ridhuset och när vi var klara och jag hoppade av ser jag att han är helt blodig på ena sidan om bettet. Jag fick en hjärtattack innan jag såg att det var nosgrimman som hade skavt honom på ena sidan. Det hade inget med bettet att göra tack och lov! Jag vet ju att han får skav av ingenting såhär års, och ändå måste jag ha råkat spänna nosgrimman ett hål för löst så att den har skavt honom på något sätt. Märkligt, det är ett mjukt och fint träns. HU vad man känner sig som en fruktansvärd hästägare när ens häst blöder!! Som tur är verkade han inte alls brydd av det. Han är inte så knusslig av sig.

Jag vet inte hur jag ska göra med lördag.. jag hittar ingen som kan följa med mig på inneterrängen i Hoby. Så jag får åka själv i så fall. Dessutom har min kompis som skulle rida i samma klass avanmält sig. Så då känner jag verkligen ingen på plats heller. Det känns rätt tråkigt att ligga och köra 20 mil då. Usch, jag vet inte. Trist var ordet!!

Ikväll är det hoppträning, då MÅSTE jag ha skakat av mig alla de här negativa tankarna annars kommer det också gå helt åt pipan. Jag har ett träns med remontgrimma, så det får bli det så jag inte behöver ha något som river upp skavsåret. Jag har ridit honom ordentligt iallafall, men inte hoppat på evigheter. Blir spännande att se om han är sjövild eller inte.

 

2 reaktioner på ”Blä

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s