Håppågalåpp

Igår hade jag en lite ”off” dag igen, men hasade mig ner till ridhuset i mörkret iallafall med Tell i släptåg. 

Som tur var var Tell och jag ensamma i ridhuset, för jag hade tänkt mig lite lösgalopp blandat med frihetsdressyr. (Det är ju så knaggligt i hagarna nu igen även om hagarna är stora, så de kan inte direkt rasta av sig där). Man kan sammanfatta detta med att vi visserligen fick till lite av varje, så det var väl inte så illa, men för min mentala hälsa så ska jag verkligen undvika att titta på min egen häst (lös) från backen. Herregud vad jag oroar mig och hittar massa orenheter. Det var det ena. Det andra ”problemet” är att Tell är så duktig på att följa mig nu när han är lös så han blir helt olycklig och osäker när jag säger till honom att springa själv. ”Men matte, jag vill vara här hos dig, vad menar du nu”? Ser han ut att säga. Jag insåg själv att det blir väldigt förvirrande för honom, så varje gång han avbröt sin lilla sejour i trav eller galopp (som var max ett halvt varv åt gången) och kom fram till mig istället och såg undrande ut, så klappade jag honom och gav honom en godisbit. Jag vill ju att han ska komma till mig, det kan jag ju inte bestraffa! Lilla gullepåll.

Så ja, det blev lite som longering utan lina kan man säga. Han håller sig ju nära mig, han vill inte alls springa lös på spåret runt runt. Sen tränade vi lite tricks istället. Fattar inte hur man gör det här med lösgalopp… 😉

IMG_8721

Ett litet försök till lösgalopp. Lite bus fick vi med, som resulterade i en konstnärlig galoppbild iallafall. Men mest var han bara snäll och nyfiken och ville vara hos mig. 

Nåja, då har vi provat det iallafall. Idag återgick vi till ordningen med ryttare på ryggen. Ryttaren i fråga plockade fram några cavalettibockar och tränade sig på att rida i bra jämn galopp och räkna galoppsprången. Sen lade vi ihop det med att svänga samtidigt och galoppera över bommarna i en åtta. Racerhesten tyckte detta var mycket roligare än lösgalopp och förstod sin uppgift på direkten! Och han kändes inte ett dugg oren, it´s all in my head. Imorgon åker vi till stan och rider pay and jump! Det har vi aldrig gjort förut, men det kan väl inte vara så avancerat. (Det som möjligen kan vara avancerat är att köra dit, beroende på om det här eländesvädret har tänkt börja uppföra sig eller inte).

IMG_8735

Isch!!!

 

2 reaktioner på ”Håppågalåpp

 1. idooooos skriver:

  Hehe, känner igen det där med att man inte riktigt vill se sin häst lös/på lina. Man bara inbillar sig mycket. Speciellt på lina då man oftast tar hästen på en onaturligt liten volt & tycker dom ser jätteknackiga ut 🙈
  Men jag ska nog faktiska lina Pantis lite någon dag om ridbanan verkar ok. Eller inte.. Ska ju endå till Sven i början av Mars, kanske ska låta honom sköta ”kollandet”

  Är i Duved. Har jobbat natt & sovit. Drömde om dig! Att du var hos mig & hälsade på, fast vi var inte i Skutskär & allt var ganska konstigt. Men endå, det var nice att ses ❤️😉

  • Ida Qvarnström skriver:

   Å! Så fint! Ja vi får ses snart på riktigt tycker jag. Det måste vara ett gott tecken! 😊❤️ Äh, låt Sven kolla henne. Rid på så länge säger jag! Om du inte har nån särskild anledning alltså att kolla henne på lina. Man blir mentalsjuk för mindre.. 😁😉

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s