Pay and jump!

Herregud, the life of a horseperson. Åkte från hemmet imorse kl 9.30 och kom hem igen kl 17. Det här skulle ju vara smidigt och snabbt avklarat idag, hahaha! 😛

Skärmavbild 2016-02-21 kl. 17.07.52.png

Sötkorven!! 🙂

Pay and jumpen skulle börja kl 10, och jag räknade ut att jag skulle rida först vid kl 13. Fick ändå åka rätt tidigt med sambon i släptåg för att hämta hem bilen från vår mekar-vän. (Den röda saaben alltså). Vi betalade i öl. Sånt är ju nice. 😉 Well well, sambon puttrade in till universitetet och jag puttrade iväg till stallet. Gjorde iordning Tell och var väl på VFK vid 11.30-tiden. Jag hann kolla på lilla Wilma som red sin toksöta ponny, fort gick det men felfritt! En fin runda. 🙂

Skärmavbild 2016-02-21 kl. 17.10.03.png

Jag insåg att det skulle ta bra mycket längre tid än kl 13 tills det var min tur, så Tell fick stå kvar i släpet och titta på utsikten och äta hö, och själv hoppade jag in som funktionär på framhoppningen i nån timme. Sen var det äntligen dags att plocka ut hästen, det gick bara att skritta ute pga hårt och is. Väl inne på framridningen tog vi lite trav och galopp, och hoppade några skutt. In på banan och gud vad roligt vi hade! Han var så glad! Nu var det ju en jättelätt bana som tur var, men jag var förvånad över att en meter kändes så lågt! Orkade inte höja hindren på framhoppningen så de låg väl på 80-90 kanske. Men ändå kändes det väldigt lätt med 100-bana. Kul! 😀 Jag funderade på att efteranmäla till 110 när vi ändå var igång, det var ju slut så snabbt! Herregud, här har man bänglat och hållt på hela dan och så är det roliga slut på 1,5 minut!!

Skärmavbild 2016-02-21 kl. 17.09.21.png

Äh, tänkte jag sen, det var ju faktiskt väldigt bra att det kändes så lätt med 100-klass. Det var ju det som var meningen. Nu ändrar jag inte planen. Ibland kanske man ska skippa ”sista åket”. Klappade om min fina duktiga häst och skrittade av honom, nu hade det blivit sol minsann! Det var ju fint. När vi skulle hem så hjälpte jag mina stackars grannar på parkeringen som inte fick in sin häst i släpet. Usch sånt är så himla tråkigt. Alla är trötta och vill hem, och så går hästskrället bara inte på… De hade säkert hållit på i två timmar innan jag kom. Vi fick ta en långlina om rumpan till slut (fast jag fick in hästen flera gånger innan det i släpet, bara det att den gick ut igen). Skönt att det löste sig. Visst, det där tog ju lång tid och hade jag inte hjälpt dem så hade jag ju varit hemma tidigare. Men det är väl självklart att hästfolk hjälper varandra!

Här är en film på Tell the happy hopp horse och jag från dagens runda! 🙂

PAY AND JUMP BERGUNDA 2016 from Ida Qvarnström on Vimeo.

IMG_8747

IMG_8744

Då har vi klarat av pay and jump för första gången också. Det var ju lajbans!

5 reaktioner på ”Pay and jump!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s