Hemmaträning för Anna

Sara och jag gjorde gemensam sak idag och tränade för Anna tillsammans nere i ridhuset. Så roligt! 

  

Tell fick ha vilodag igår, jag hann inte rida, men idag var det upp på hästen igen. Han var så himla laddad så vi gav upp skritten efter ett tag, det var inte lönt. Bättre att jobba honom i trav och galopp när det blir sådär. Saras häst var också laddad så där ett tag var det alltid nån av de två som stod och sprattlade i ett hörn.. 😂

Nu har vi ju blivit bortskämda med att det har gått väldigt bra på träningarna, så det här var väl kanske inte riktigt i nivå med det. Bakläxan fortsatte kan man säga, fast ändå ett fall framåt! 

Tell blev finare och finare och jag tycker jag kom till ridning mer och mer. Visst, det gick skitkasst emellanåt men vi tog oss ju ur det. Saras häst är inte heller så lätt, så Anna hade två tokstolle-ekipage att hålla reda på. 😁 Men båda tokstollarna blev väldigt fina till slut måste jag säga.

Sammanfattning: Rid lugnt. Han är känslig, håll om skänkeln men tänk att jag bara ska ha benen stilla. De hänger bara där. (Skitsvårt). Se upp så jag inte förböjer halsen, det är kroppen som ska vara böjd och halsen ganska rak. Gör det enkelt. En hjälp i taget. Snabb förhållning på ytter tygel och lätta. Inte fastna eller bli långsam! Snabb men mjuk, stadig och lugn. 

Fina fina häst! Det var så mysigt att skritta hem med honom under stjärnorna. Han kändes väldigt nöjd med sig själv. Och så roligt att umgås och rida med bästa Anna och Sara! Helt klart en bra spenderad torsdagskväll! 😊❤️

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s