Hoppträning

Jag visste det. Har man låtit hästen vila dagen före Jensträning OCH kommer flängandes i panik direkt från Halland så blir det som det blir. 

Nu ska jag inte vara överdrivet negativ, det var SJUKT svårt idag. (Men nyttigt)! Vi gjorde faktiskt allting rätt, missade inte på nån distans eller så, red inte ett galoppsprång för mycket eller för lite, så nu har jag kanske lite höga krav. Det inser jag. Tränar-Anna var med i vår grupp idag på sin fina unghäst, det gick bra för dem! Och hon tyckte inte alls det såg så hemskt ut för mig, även om hon sa att det visserligen syntes att jag fick jobba. 😉 Jo tack.

Jag vill ju gärna att det ska gå bra. Helst hela tiden. Och att det alltid ska kännas vrålbra. Det är ju målet! Jag fattar ju att det inte alltid kan vara så, och jag fattar också att det är svårt att få till utan den där minutiösa precisa träningen och totalt fokus VARJE DAG. Varje gång. Sånt fokus som man har ibland som amatörryttare, ibland inte.

Tell var så jävla pigg så man kunde tro att han inte blivit motionerad på tre veckor. Jag fick jobba satan kan man säga, och jag tror inte heller att det såg så himla illa ut, det mest kändes som en enda wrestlingmatch. Kul att han gillar att hoppa iallafall. Och vi fick bra träning och fick verkligen jobba båda två. 😉 Vi säger så.

Övningen idag var en riktig lydnadsbana; cavalettibock på böjt spår, fem svinkorta galoppsprång till kryss (som sedan byggdes upp till oxer men fem jävla galoppsprång skulle det vara dit ändå), och efter hindret likadant fem jättekorta galoppsprång fram till nästa cavaletti. (Unghästarna fick göra samma fast på fyra galoppsprång istället). Sen däremellan var det två linjer där man skulle rida framåt ordentligt för där var det lååååångt, bland annat en kombination som mot slutet låg på närmare 1,20. Sen skulle man helst inte välta i nåt hörn i 190 eller fara in i väggen med ett brak efter det, utan lugnt och fint få tillbaka sin häst i kort galopp igen på en liten volt med bom-kryss-bom och sen rulla vidare på cavaletti-oxer-cavaletti-linjen igen. Som sagt. SKITsvårt.

Hoppas ni stressat liiiiite mindre än vad jag har gjort idag. Det är inte att rekommendera. Helst vill jag också ha gott om tid och vara ”här och nu” när jag rider, såklart.. men det är ju det där jäkla livet som kommer emellan. Suck. En gör så gott en kan.

Vinkade till Annes gård från minibussfönstret iallafall när vi körde förbi Hermanstorp idag, åh vad jag vill ha sommar nu! Gode gud låt både mig och Tell få vara friska, hela och glada och ha en underbar fälttävlanssommar!!!

Skärmavbild 2016-03-02 kl. 23.04.10

Förbaskade älskade racerlama! Tur han är finast i världen! ❤ Jag ”parkerade” honom i ridhuset och bar in hinder, han stod så snällt och väntade där jag hade ”ställt” honom. De andra var imponerade. Sen hör jag plötsligt hur han gnäggar, men står ändå kvar! Det var storebror Tim som kom in i ridhuset, han gnäggade också ett hej som svar. Så söta. Finaste gullebrorsorna. 

Å jo förresten, jag kan tänka mig att vinna lite pengar också. 😉 Två trasiga bilar, ett släp som behöver in på service, hästtandläkarbesök etc har grävt djupa hål i min stackars plånka. Och värre blir det förmodligen. Tells hoppsadel ligger inte bra, han blir helt uppruggad i pälsen på ryggen av den, och det blir han inte av dressyrsadeln. Vår sadelmakare Ingrid kommer ut på lördag och tittar på den (och Tell). Han hoppar ju glatt ändå, men så här kan vi ju inte ha det i längden. Får se om den går att fixa till, annars måste jag nog hitta en ny sadel…

6 reaktioner på ”Hoppträning

 1. Beata skriver:

  Det där har man ju varit med om, att komma insladdande till en träning. Är svårt att få till det i början då, man måste liksom landa först.
  Lät väl som om det gick bra ändå 😊

  • Ida Qvarnström skriver:

   Ja lagom till vi var klara med passet var jag mentalt igång för att börja… och Tell med för den delen, fast där var det mer kroppen som var lagom igång tills vi var klara. Han var nog iofs mentalt med redan från början. Synd för oss båda att det inte var dubbellektion, haha! 😉 Jag har nedräkning tills vi kan ut och galoppjobba på grusvägarna igen, det gör jättestor skillnad för både kropp och knopp. Så avundsjuk på eran travbane-galopp!

 2. dressyrbitchen skriver:

  Det är knappt lönt att ha vare sig plånbok eller konto eftersom pengarna rullar hela tiden. Inte så att det finns något överskott direkt när man har häst… (Jag ”klickade” precis hem kosttillskott till Mackan för 4000kr 😁)

  • Ida Qvarnström skriver:

   Exakt. Jag borde avsluta mitt konto, det är ju ändå alltid tomt. 😛 Jag får börja be mitt jobb betala ut min lön direkt till diverse hästföretag, veterinären osv! Det är lika bra. 😉

 3. idooooos skriver:

  Ja det där lät jättesvårt. Speciellt när man sitter på laddade djur. Känns bara som man får slita & bråka. Samt att du var stressad. Vet precis känslan. Man sitter där & rider, alltså kroppen rider men huvudet är bara någon helt annanstans. Typ utanförkroppen-upplevelse..
  Men visst är det kul med positiva hästar? ❤️

  Pantis är skavd under sadeln nu också. Men jag är rätt säker på att det har med pälsen att göra. Det brukar gå över när sommarpälsen kommer ut. Tror du inte det kan vara så med Tell också? Fast då borde det ju bli av dressyrsadeln också förståss..
  Usch det är sååå trist & dyrt & svårt att köpa sadel. Speciellt om man gillar den man har.

  Lycka till ❤️

  • Ida Qvarnström skriver:

   Jag vet! Jag får ångest bara över att tänka på att behöva byta sadel. Får se vad ingrid säger. Ja alltså skav får han alltid lite här och var på våren, det är jag inte så orolig för. Men det här är där sadeln ligger an, alltså mitt under bossorna. Det är där han blir helt tovad och ruggad i pälsen, och så är det inte med den andra sadeln. Så det vete hundan om det kommer gå över. Hästar ändrar sig ju i kroppen, så måste jag byta sadel kan det väl iallafall vara en tröst att han kanske har fått mer muskler. 😉 Men vi får se som sagt! Tack! ❤

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s