Kan själv!

Å, typiskt! Dressyrträningen ikväll blev inställd på grund av att Annas ena barn hade fått hög feber. Så tråkigt! Jag tänkte fråga Sara om vi kunde rida tillsammans ändå och kanske träna på att rida upp nåt program för varann, men hon hade redan hunnit ut till stallet i solskenet och var på uteritt.

Det gjorde hon i och för sig rätt i. När jag själv väl kom ut så var det mörkt, men belysning finns ju och ridbanan var ok att rida på. Jag sadlade upp mitt djur med den nystoppade hoppsadeln, och jäklar vad bra det gick! Ibland kan jag minsann träna mig själv, fast det inte händer ofta! 😉

Efter att vi hade värmt upp med lite skänkelvikningar och många övergångar skritt-trav, och rullat på i galopp i bägge varven så lade jag ut två galoppbommar med ca 20 meter mellan. Sen tränade jag mig på att bestämma före hur många galoppsprång jag skulle rida på. Jag började med 6 galoppsprång, sen tog jag 7, 8 och sen 5. Sen tillbaks till 7 igen. Inga problem, lydig och duktig hest! ❤ Gjorde detta i båda varven. Sen hoppade jag låga studs två gånger i varje varv, och det gick så bra så det var bara att klappa och ta paus. Sen red jag en liten bana som jag hittade på med cavaletti och markbommar och volter och var noga med att bestämma antal galoppsprång och att han skulle landa i rätt galopp. Dessutom är det lite mjukt på några ställen på banan och isigt på ett annat ställe, så då får man verkligen träna sig på att kunna styra med skänkeln så att man inte råkar ”hamna” där. Rida hela tiden. Mycket bra träning! Sadeln känns super, och Tell blir inte ruggad under sadeln längre! Hurra!!

Mycket glada och nöjda skrittade vi av under stjärnhimlen. Jag skickade ett sms till Ingrid och berömde och tackade! 🙂

  
 

En reaktion på ”Kan själv!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s