Hopptävling i Tingsryd

Herregud, här har man varit nervös och oroat sig helt i onödan för första hopptävlingen på två år. Hoppning är ju livet, sa Tell. Och skuttade runt två felfria rundor. 🙂

Skärmavbild 2016-03-13 kl. 18.12.09.png

Tingsryd är så trevligt, gillar att allt är så nära och att man har en stor utebana att rida på. Lugnt och skönt. Visst, framhoppningar är väl aldrig kul men vi klarade det också och sen gick vi in och red första klassen. Tur att jag fick med mig bästa Sara som moraliskt stöd OCH att hålla reda på min starttid, när jag fick komma in på framhoppningen osv.. TACK!! 😀 Träffade både hopptränar-Mats som hejade och önskade lycka till, han är så himla trevlig, och så träffade jag en fälttävlanskompis från Blekinge också! Och några andra ”kändisar” såklart. Många härliga hästgalningar som var i Tingsryd denna helg.. 😉

Det var rätt löst på sina ställen på banan så jag red inte jättesnävt och snabbt i omhoppningen. (Det var A:0/A:0 så är man felfri i grunden fortsätter man bara och rider omhoppningen). Tell var glad och peppad och det gick väl rätt bra ändå. Jag var nöjd! Kände mig lite ringrostig, och vänsterbogen är ju lite att hålla reda på, ähum.. men det är ju som det är. Det var iallafall jätteroligt. Älskade sprätt! En glad överraskning var att vi blev placerade! Som nr 8, men ändå. Kul med rosett! 🙂

Sen till nästa klass så var jag ju redan rätt nöjd, så då tänkte jag att nu jäklar får jag svänga lite mer i omhoppningen om vi kommer dit. (Dessutom hade de kört med vält där inne mellan klasserna för flera hade klagat på att underlaget var löst och släppte). Så det var klart bättre fäste än i första klassen. Första omhoppningssvängen fick man antingen rida skitsnävt, ELLER gå jättelångt runt. Hindrena stod lite dumt kan man säga. Jag hade redan bestämt sen innan att jag skulle rida snävt, men det var Tell inte helt med på. 😉 Vi var aningens nära att fastna i ett annat hinder, men vi fick fart igen och lyckades komma vidare. (Får träna lite mer på omhoppningssvängar inför nästa gång…hehe). Resten av omhoppningen tycker jag han var med mig, då gick han att svänga sen, lille vildpellen. Så då gick jag innanför på två ställen där jag egentligen tänkt rida runt. Jag fegar inte JÄMT iallafall, det kan man inte beskylla mig för!  🙂

Jag fick lite betalt ändå för att jag satsade, kom 6:a och fick gå in på prisutdelning till häst. Woho, ärevarv! 🙂 Så två vita rosetter och en plakett kom vi hem med. Finfint att få pengarna tillbaka också så vi kan träna oss lite till på att tävla.

Gud vad nyttigt det är med film, det kändes som att jag red jättefort men det gör jag ju inte, det ser jag. Tell hoppade glatt och spänstigt, det här var rena lekstugan för honom. Så glad och peppad häst, mycket nöjd med livet idag! Och jag med. Man kan ju inte vara annat. ❤

Skärmavbild 2016-03-13 kl. 18.29.47.png

 

 

12 reaktioner på ”Hopptävling i Tingsryd

   • idooooos skriver:

    Håller med Beata, du red en riktigt fin omhoppning i andra klassen. Tell var med på noterna! Synd på missförståndet i första svängen där ni tappade någon sekund, men grymt endå!!

 1. Ryttarlivet.com skriver:

  Jag är lite efter här men vad kul! STORT GRATTIS! Tyvärr kan jag inte se filmerna (tror att det spelas musik i klippen som gör att Youtube stängt ner dem?). Lägg upp igen, snälla! Vill se! 💪🏻

  • Ida Qvarnström skriver:

   Tack snälla 😊 Ja det är YouTubes fel, eller ridklubbens fel som spelade musik.. 😉 De går inte att se på mobil därför, bara på dator. Måste ta bort ljudet i så fall och lägga upp igen, och det orkar jag inte 😁 så kolla gärna på dator!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s