Memory lane

Tack gullisar för alla fina ord om tävlingen! Så roligt. Blir sugen på att tävla mer… 

Tränar-Anna skrev på sms: ”Grattis! Nu är det dags för 110.” Hahaa.. ja vi får väl se. Målet med gårdagen var ju att det skulle kännas roligt och lagom lätt, och det gjorde det ju också. Och jag känner mig lite mindre hopptävlings-ringrostig. Woho!

Av en slump hittade jag några gamla filmklipp på datorn, måste städa upp i denna oreda.. jisses. Men jag kan ju bjuda på dessa två så länge iallafall, tror inte att jag lagt upp dem förut på bloggen! (Av en anledning kanske, hahaha)!

Först ut: Ett av de första klippen på mig och Tell när vi tränar terräng, sommaren 2013 i Hermanstorp! Hela denna kurs gick ut på att få upp min röv ur sadeln och lära mig rida i terränggalopp och inte hoppgalopp! 🙂

Tell och jag hoppar först, sen kommer Helena, och sen Bengt! Åh vad jag längtar till Anne och Hermanstorp! Många härliga minnen därifrån.

Sen kommer nästa del i minneskavalkaden, här är vi på en av mina favorittävlingar, fälttävlan i Övedskloster 2014, och gör en katastrofal hoppning (detta hade jag helt glömt att någon filmade, antagligen Göte!) Det gick ändå helt ok i början tills Tell blev spektakulärt rädd för en högtalare (och ville hem) och jag satt lite löst… Sen red jag som en kratta efter det. Totalt red jag bra på tre hinder på hela banan, snäll hopphäst som ändå bara fick ner ett!! (Ni kanske kan lista ut att till HÖGER i bild är hem till flocken/framridningen och till VÄNSTER är bort från flocken…hahaha). Nu är jag lite mer rutinerad och känner min häst ännu bättre! 🙂 Tur att terrängen gick så JÄÄÄÄKLA bra sen så allt var glömt och förlåtet. (Jag tror han förlät mig också). Roligt hade vi. Men man får väl bjuda på sina sämre stunder också! Varsågoda!

Idag ska Tell få komma ut på en lugn tur med mycket skritt, antagligen kommer han vara pigg som en mört och helt oberörd, men JAG behöver skritta och ta igen mig efter igår! Känner mig helt seg och har träningsvärk överallt. Hur var det nu med formen inför fälttävlanssäsongen… ähum…

Förresten – det här kanske alla vet. Men jag har inte orkat lista ut förrän nu hur man gör för att se en hästs resultat tidigare än TDB-tiden, alltså före 2010. (Söka i TDB på häst eller ryttare vet jag ju hur man gör). Nu har jag iallafall hittat det! Så roligt. Visserligen visste jag att Tell som unghäst har tävlat 1,10 med Hacke och Jens. Men ändå! Lille prinsen. Han har minsann varit i både Vaggeryd, Aneby och Eksjö när han var fem. ❤

Skärmavbild 2016-03-14 kl. 16.14.26

 

2 reaktioner på ”Memory lane

 1. idooooos skriver:

  Men gud så modigt att hoppa det där äckliga smalhindret när du var ”nybörjare”!! Knappt jag skulle vilja göra det nu. Ser skitsvårt ut 😉👏🏼
  Kul med filmer!!
  Appropå hoppfilmen, sååå dåligt var det inte, hade förväntat mig mycket ”värre” efter din beskrivning. Vi fälttävlansryttare har en hög lägstanivå, right 😉😊❤️

  • Ida Qvarnström skriver:

   Hahaha, tack! Vi hade nog hoppat en del andra lättare hinder innan. Men det är lite utmaningar att träna för Anne, fast ändå så man alltid klarar det, skitkul! 😄 Jag tycker den där hopprundan var helt gräslig, men det var ju som det kändes i och för sig! 😂🙈 Skönt att det inte var högre hinder.. Stackars häst. Fast det hade ju varit ännu värre om jag ramlat av, GUD vad jag hade grämt mig att inte få rida deras FANTASTISKA terräng!! Hehe ja det är klart vi har en hög lägstanivå 😉😬😄

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s