Häpp och håpp nu igen

Idag var det hoppning på schemat igen, Jensträning denna gång. Tell var taggad till tusen. 

Jag hade bytt grupp till kl 19 den här gången pga att jag ville hjälpa till med logistiken lite så det inte blev för många i de andra grupperna, vilket innebar att det var Agneta och jag och så två ponnyekipage som red ihop. Det gick väl okej, även om det är roligare att träna i min vanliga grupp med roliga Sara, Anna och Frida. Jag kan säkert rida i den gruppen igen nästa gång. 🙂

IMG_8904

Övningen för dagen var skitjobbig (fast den såg lätt ut), hästarna fick verkligen jobba och för oss som satt på var det en hel del att göra också! Det var verkligen ingen åka häst-övning… Det såg som sagt inte så svårt ut. Men det var det. Tre höga kryss med två galoppsprång mellan på en långsida, sen ett kryss på böjt spår upp på medellinjen, fyra galoppsprång lite framåt till bom oxer bom (där det var kort, hästarna hoppade upp sig som satan), sen nästa långsida som var tre studsar och en oxer i mitten sen tre studs till, sen kryss böjt spår upp på medellinjen igen osv.  Man kunde inte pausa nånstans!

Det var det gamla vanliga, hästen framme för skänkeln, hålla om, rida aktivt men inte för ”mycket” och ha hästen AKTIV. Vänta, länga, studsa, fyra lite långa, rid in i bra galopp för att kunna sitta upp mot hinder… inte rida iväg hästen men inte bromsa sig mot hinder… Det där som man ALLTID tränar på och lik förbannat alltid behöver träna mer på. 😉 En mycket bra övning.

Under framridningen låg Tell på som en oljad blixt och hängde sig särskilt i vänstertygeln, ville inte alls komma loss i innersidan i vänster varv. Och jag försökte allt vad jag kunde att inte bli hängandes i bromsen. Som tur var fick vi rida många volter och sätta dem i arbete, efter det kändes till och med vänstersidan helt okej. Jag försökte undvika att rida rakt fram för att inte tappa iväg honom och bjuda på spikrak racerlama-stajl. Tänkte öppna och mycket tempoväxlingar på långsidorna. Annars blev det fri fart…

När vi väl började hoppa drog han som en lycklig vilde mot hindrena och jag fick bannor för att jag red med för lite skänkel. Jo tack, jag försöker få STOPP! Då är det inte direkt benen man tänker mest på att använda, även om jag förstår att jag måste det. Skärpte mig, spände magmusklerna, höll om med skänkeln och räknade högt för mig själv för varje galoppsprång. Då gick det bättre. Fick beröm istället. ”Nu red du ju”! Hehe.

Jag är ändå ganska nöjd med träningen, jag red bara riktigt kasst på ett enda ställe, då lade jag en volt och gjorde om. Resten gick ju rätt så bra, även om det inte var lätt. Jag har en fantastisk hopphäst, helt klart, även om det var väldigt kort på vissa ställen och jag fick hjälpa honom genom att vara kvick med skänkeln. Vilken känsla det är när man får till det där perfekta språnget och hästen bara studsar upp under en! Jens övningar må vara svåra, men oj vad de är bra för både hästar och ryttare. Ibland kör det ju ihop sig och då är det inte kul, fasen vad man känner sig kass, men det är banne mig (generellt) väldigt utvecklande. Om man vill lära sig på riktigt.

Kolla vad jag har köpt förresten! Råkade internetshoppa lite från England. Det blev en fälttävlanströja och ett schabrak också. Mycket roligare med sånt här än att lägga pengar på att laga bilhelvetet av nån konstig anledning… 😉 

Imorgon ska jag vara i Malmö med jobbet hela dan, funderar på att hälsa på syrran Maja sen i Köpenhamn. Jag som klagar på att jag saknar min familj. Får väl passa på att träffa den som iallafall bor någorlunda nära, jämfört med de andra!  ❤

2 reaktioner på ”Häpp och håpp nu igen

  1. idooooos skriver:

    Ja det låter som en tuff men extremt nyttig träning! Då känns det lätt att tävla efter såna där övningar 😀

    Jättefina saker! Men vart är bilden på fälttävlanströjan & schabraket? 😝

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s