Sometimes you win, sometimes you learn…

Jaha, idag hade jag nästan tänkt sluta rida och åka hem efter första klassen. Men jag bet ihop och red en till klass, och då gick det bättre. (Fast jag fick ännu sämre procent). Ridå. 

Tell den ohängda racerlaman hade verkligen drabbats av the yahoos idag, herregud vad vild han var. Hade jag vetat detta hade jag ridit igår. Suck. Han gnäggade som en tossig tupp, sprattlade i släpet, sprattlade runt överallt när jag försökte få på sadeln… osv. Quite a handful… Jag red fram ordentligt, det var ju inte lönt att ha honom ståendes i släpet, men väl inne på banan i LB:3-an (det förbannade programmet, jag hatar det!!!) fick vi inte nån jättebra kontakt. Och jag red verkligen inte bra. Han var spänd, men lydig. Det stod i kommentarerna, och jag håller med. Jag var så less, och tyckte jag red så sjukt dåligt. Ville verkligen åka hem och gå och lägga mig. Fast så fruktansvärt var det ju nog inte, han stod ju inte och stegrade i ett hörn direkt. Synd att ingen filmade. Vi red iallafall hela programmet. Men ni vet, ibland känns det ändå bara piss. 58,636% blev det. Fick iallafall sjuor på en volt, en upptagning från mellangalopp till arbetsgalopp, och uppridning på medellinjen. Resten kan vi väl glömma.

IMG_9011

Sur ryttare med dubbelhaka. Ganska nöjd sprattelget.

Jag hade iallafall gaskat upp mig lite till LA:3-an som jag aldrig ridit förut, så det hade ju varit lite snöpligt att åka hem och missa det. Det fick jag ju bara göra. Nu red jag igenom honom bättre på framridningen och han kändes superfin. Inne på banan var jag så koncentrerad på att komma ihåg programmet så jag tog nog lite för få halvhalter, vilket också stod i protokollet. ”Balansera upp och stäm av mer”. Och i den ena förvända galoppen glömde jag rida, satt mest och försökte sitta kvar på rätt sittben, så då bröt han av till trav. Han undrade nog vad jag höll på med där uppe. Det drog ju ner. 57,571%. Fick sjuor på skänkelvikningarna, en galoppfattning, sen var det mest sexor. Det kändes bättre än det! Men det var det väl inte.

FAN vad svårt det är med dressyr!!! Man ska ha hästen framme för skänkeln men inte gå iväg, mjuk i sidorna, ha koll på bogarna, inte springa över innerskänkeln, sitta snyggt, rida framåt, stämma av, men inte för mycket, komma ihåg vägen…. gaaaaaah. Varför håller jag på med detta.

När jag kom ut från LA:3-an var jag ändå nöjd med både mig själv och Tell. Känslan var mycket mycket bättre. Och vi lyckades till och med göra halt från galopp. Det hade lika väl kunnat vara att vi hamnade i knät på domaren.. 😉 (Han hade äntligen taggat ner litegrann iallafall efter att ha blivit riden i 2,5 timme, den speedade gåsen). Sen fick jag se procenten. Ännu sämre än första klassen, som sagt. Kul. Dessutom glömde Tell bort att han kan kissa i släpet så han galopperade där inne och var förbannad och jättekissnödig på vägen hem. Fick plocka ut en genomsvettig häst hemma (trots att jag körde med öppet släp, det var varmt idag, det blir särskilt varmt om man sprattlar i flera mil) och sen fick han äntligen kissa. I sin box. Suck. Sen var han så nöjd så.

Funderade på att skita i att åka dit imorgon, jag ska ju rida LA:3-an igen, men det kan ju inte gå sämre iallafall. (Eller jo det kan det i och för sig). Men det är ju bara att träna, och det är särskilt på tävling som jag är usel på att rida. Så då måste jag ju träna mig på tävling. Alla kan väl rida bra på framridning eller träning. Ska läsa protokollet igen och försöka förbättra mig till imorgon.

Om inte annat så ska vi ju rida terräng direkt efteråt, så då kan jag glömma eländet och tänka på nåt roligare om det går dåligt. Det gäller att se det positiva i det hela! 😉 (Synd att inte terrängen är först bara. Det hade vi behövt)!

IMG_9012.JPG

Väl kämpat ändå! Vi tyckte om varann iallafall litegrann där ett tag. Detta är efter andra klassen. Jag red bättre och Tell fick massa mat efteråt. Det var det bästa med dagen tyckte han. Han vill förresten hälsa till alla läsare att dressyr är värdelöst, och att han ändå är bäst.

 

4 reaktioner på ”Sometimes you win, sometimes you learn…

  1. Beata skriver:

    Han har ju spetsat in sig på terrängen imorgon. Du skulle inte ha berättat om den för honom.
    Åk och gör om imorgon. Går säkert bättre.
    Håller tummarna.

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s