Terräng!!

Det var ju en fantastisk idé att åka och träna terräng direkt efter dressyrtävlingen. Det var både Tell och jag fullständigt eniga om. 😀

Dressyren var jag jättebesviken över, jag ville verkligen rida bättre än igår. Och jag försökte. Framridningen var jag nöjd med, där var han fin, mycket bättre än igår, men känslan var riktigt kass på banan. Jävla skit. Mirakulöst lyckades jag ändå få bättre procent än igår. Trots en felridning. Jag förstår inte varför jag rider så himla uselt på tävling, visst det gör jag väl inte jämt, men det är ju inget kul ändå. Jag måste skaffa mig bättre marginaler när det inte är tävling helt enkelt, rida noggrannare. Det är inget kul när det antingen blir himmel eller pannkaka. Kan bli precis vilket som. (Håller mig för pannan). Jag blev ändå inspirerad och glad över domarens kommentar: ” FLOTT häst som bör arbeta mer bakifrån till en mjukt uppfångande hand så blir betygen väsentligt högre. Våga mer, satsa mer, ”släpp handbromsen” Lycka till!”. Ja så kan man väl sammanfatta det. Hon har helt rätt. Jag försökte stämma av mer idag, eftersom det stod i kritiken igår, men då stämde jag av för mycket samtidigt som jag ville för mycket. Det blir inte så bra om man försöker satsa med handbromsen i. Tell sprattlade åt alla håll och låg på som en iller och ville göra sig lång programmet igenom, och jag hade inte tillräckliga marginaler för att rida mig ur det.

Nu till det roliga: Terrängen! Åh så roligt det var. Tyvärr hann jag inte fota Tell när jag lastade ur honom, men ni skulle sett. Maken till lycklig och förvånad häst!! Haha!

IMG_9020

Det här var första gången jag var på Filippas bana utanför Eringsboda. Har ju tränat för henne tidigare, men då på Hoby-banan. Hon är himla bra tycker jag. Idag var det ”komma igång”-träning, väldigt bra och nyttigt. Det är inte så jättestora hinder och inget vatten tyvärr på den här banan, men vi hoppade bank och gravar och en hel del lite större hinder också som häckar, trakehner och hus och Tell bara flög över allt. Jag hittade inte riktigt rytmen i början och det blev lite fram och tillbaka-ridning men på slutet hittade vi gamla goda takter igen och då behöver jag bara räta upp mig fem galoppsprång ut ungefär, så klipper han vad man än styr på. Härliga härliga häst! ❤

IMG_9026

Jag är SÅ nöjd med dagen, även om både bilen och släpet såg ut som ett bombnedslag när jag kom hem. 😉 Hade ju med mig halva sadelkammaren. Riktig fälttävlanskänsla. Skulle väl anmält mig till pay and jump också halvvägs mellan dressyrtävlingen och terrängen så hade det varit som en riktig fälttävlan idag, haha! Nu blir det bastun.

IMG_9030

Terrängflinet

IMG_9033

In the middle of Nowhere (i Småland/Blekinge-gränstrakterna). 😉 Jag tror jag har kört 40 mil med hästsläp nu på två dagar…

IMG_9034

Det finns väldigt fina hus i Eringsboda. Billigt är det också. Just för att det ligger i tjottahejti, antagligen.

 

 

3 reaktioner på ”Terräng!!

 1. idooooos skriver:

  Tråkigt med trista resultat på tävlingarna. Speciellt när det är som du säger, himmel eller pannkaka. Ni KAN ju verkligen! Då måste det vara mer frustrerande än för mig. Jag vet ju bara allt vi INTE kan 😉
  Men gud så kul med terräng! Riktigt avis! Men snart är det nog dax för mig & Pantis med någon träning också 😀

  • Ida Qvarnström skriver:

   Tack gullis. Nja ibland undrar jag om jag bara inbillat mig, kan vi verkligen nåt när det kan gå helt åt skogen?? Suck. Men nu känns det lite bättre igen, han var jättefin igår. Så lite kan jag nog rida iallafall. 😉 Ja snart är det er tur också, sååå roligt med terräng! Hade lätt varit värt ännu fler kassa dressyrstarter om man var tvungen att göra det för att få komma ut på banan.. haha!

 2. dressyrbitchen skriver:

  Grymt kul att du kastade dig iväg från tävlingen till terrängträningen! 👍🏻 Härligt att det ändå blev en så bra dag för er. 😃 Extra plus för terrängflinet! 😉

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s