Terrängkurs dag 2

Idag var det lite sämre väder än igår tyvärr. Men vad gör det när man är på terrängbanan! Wohoo! 🙂

Det blåste och regnade så in i bängen och jag tyckte mest synd om gulliga Magnus som skulle stå där hela dan. Men han verkade vara vid gott mod ändå.

Hobys bana är ju lite större än den vi red på igår, fast inte enorm ändå. Dock lite mer av ett fält, och lite plattare. Så det är lättare att träna på att rida bana osv. Och de har ett jättefint vattenhinder. Vi red lite olika kringelikrokar och hoppade över de flesta typhinder som uppvärmning. Vi hoppade inte så jättestora hinder, skulle mest hitta flyt och bra vägar och träna på att ha hästen inramad för skänkeln och rak före och efter hinder. Inte styra med handen. Mjukt och följsamt.

Tell var en stjärna idag igen, det var verkligen inga konstigheter. Han skuttade ner i vattnet direkt utan att tveka, över stock direkt ner i vattnet var inte heller några problem. Han klippte gravar och pallisader, häckar, trakehner och bank som ingenting. Värsta rutinerade fälttävlanshästen. Det är mer jag som känner mig lite rostig… men när tänkte på att ha låg hand, trampa ner hälen och ha lösa knän så fick ju Tell lite arbetsro också att lösa uppgifterna. Och det gör han ju som en dans. Tycker jag hittade terränggaloppen lite bättre idag, men det är ju lättare också när det är lite större ytor. Älskade lilla sprätt! Vad roligt det ska bli att tävla nästa helg!! Magnus tyckte det såg trevligt ut och att jag rider rytmiskt och fint framåt. Roligt att höra. Hoppas han kommer snart igen, tränar gärna för honom fler gånger!

IMG_9228

En konstnärlig bild på terrängbanan.. 😉

Det är lite tråkigt att åka själv, det hade ju varit roligt med film t ex. Men förhoppningsvis var det nån som filmade igår, ska se om jag kan få fatt på något.

Förresten – en rolig fälttävlansgrej till: Jag och en fälttävlanskompis som heter Anna ska stå hindervakt på Eketorps fälttävlan i maj har vi tänkt. En trevlig sak är att man får en träning för Staffan Lidbeck på den banan som tack för hjälpen! Vilken grej! 🙂 Dock har jag kommit på nu att jag kanske kan rida 90-klassen där trots allt, hade hört att den var skitsvår men det var tydligen 100-klassen. 90-banan ska vara jättebra enligt säkra källor.

Ni ser, det går sådär med att ”ta det lugnt i år och bara tävla i Hoby och på Udden”. Nu är jag redan anmäld till Vinslöv och drömmer om att rida i Eketorp dessutom.. hahaha! (Fast jag får se, tror det kommer bli för dyrt för jag måste nog övernatta i så fall, tävlingen går på två dagar. OCH det är väldigt skillnad på vad fälttävlan kostar här och vad det kostar i Skåne. 700 kr för en 90-klass kostar Eketorp… och uppstallning 1300. Nu måste man väl inte stå just där, men ändå. Just sayin).

Nu ska jag ligga i soffan och vila mig. Jag är sjukt nöjd med min helg, så himla roligt det har varit! Jag har dessutom hunnit med att vara social och träffat massa fina vänner som varit här. ❤

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s