Tacksamheten

Idag har det varit kallt och ruggigt. Jag jobbade hela dan och var helt slut när jag kom hem. Lade mig och sov i 20 min, så skönt! 

Sen åkte jag till stallet och red ut med Agneta och Wilma. De skulle rida på banan sen så vi red hem, men jag fortsatte vidare på en extra uterunda själv med Tell. Det var han inte jättesugen på, men eftersom han trots allt är en lydig, vuxen, någorlunda modig snel hest nuförtiden så knatade han på! Jag slutar aldrig vara lycklig över det. Just för att jag haft ett sånt JÄKLA slit med det. Och trillat av så många gånger. Nu försöker han inte ens vända hemåt, bara går. Som det ska vara! Den tacksamheten!! ❤ ❤

För övrigt är jag otroligt tacksam över att Tell är pigg, frisk, fräsch på alla sätt och bara verkar må så himla bra. Idag när jag ridit bara stod jag och tittade på honom och kom på att han är helt blank i pälsen, och har snygga muskler här och var som jag inte tycker han hade förut, och är helt lagom i hull. Hjärtat bara fylls till brädden av kärlek och tacksamhet att jag får ha en sån fin häst. Kanske är det för att jag vet att det är inget man kan ta för givet, och verkligen inte att både hästen och jag mår bra och är fräscha. Men det är vi. Och jag är SÅ sjukt himla glad för det.

När jag ändå är inne på tacksamhetsspåret så måste jag bara berätta om ett helt fantastiskt sms jag fick ikväll! En vän till mig har hittat typ en hel by här i Småland inte så långt härifrån som kommer säljas på konkursauktion nästa fredag. Det har stall, typ 10 sekelskifteshus, en hel del mark, lador, gamla lokstallar, egen damm och vattenkraft så man är självförsörjande på el, ateljéer, andra lokaler, en konsthall… ja det mesta behöver väl renoveras men det är en hel otroligt vacker bruksmiljö som verkligen borde vara k-märkt. Som är till salu på auktion!! Och i detta sms undrar han vilka av hans vänner som är med på att gå ihop och köpa det, för att se lite vad vi får för idéer. Haha! (Alltså han har inte tänkt sig nåt hippiekollektiv eller så, han är helt seriös). Jag DÖR nästan av lycka bara över att jag har vänner som skickar såna här sms!

Skärmavbild 2016-04-18 kl. 22.46.02

Det kanske inte direkt är jätteaktuellt för oss att flytta nånstans även om det här skulle kunna bli helt awesome, vi bor ju redan hur grymt som helst (också i en fantastisk bruksmiljö), men ändå. Lite svårt att förklara, men jag tycker det bara är helt underbart. Jag älskar att förändra världen i det jag kan, att göra saker ihop med andra, och det är väl när nån mer också är lika knäpp som jag som jag bara blir helt överlycklig! Eller så är jag bara lyckligt lottad som har så fantastiska, kreativa, roliga och initiativrika vänner! Jag är galet tacksam över detta faktum i vilket fall. ❤

 

 

2 reaktioner på ”Tacksamheten

  1. idooooos skriver:

    Vilken härlig helg ni verkar ha haft, med dubbla terrängträningar & kalas med många vänner på plats!

    Och SOM jag känner igen mig i den där tacksamhetskänslan!! Tacksam är jag ofta, men ibland bara ramlar det över en i överflöd. Bara att njuta medans man kan, för man kan & ska ju aldrig ta det för givet ❤️

    Superhäftig ”by” Hoppas det blir nåt bra av den! Att den får nytt liv med bra människor som tar hand om den!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s