Min stjärna

Igår åkte Tell och jag till Långasjö och tränade dressyr. Fick en tid vid 17 denna gång, så jag kom för en gångs skull inte hem mitt i natten! 😃 

 

Jag berättade för Alette att Tell känns jättefin och glad att rida, och att allt går finfint förutom att den senaste dressyrtävlingen gick åt skogen. 😝

Dagens pass innehöll som vanligt flera superbra övningar. Vi fick börja med att rida en åtta först i skritt sen trav. Sen mitt i åttan skulle jag göra halt. Vi är svindåliga på halter, både Tell och jag. Men vilken skillnad det blev! Jättekul.

Sen fick jag rida mycket öppna och sen direkt ur öppna vända snett över ridbanan och öka traven. Kvick i hjälperna så han får med bakbenen, men jag får inte överfalla honom! Gränsen är hårfin.. Hehe. Galoppen jobbade vi på liknande sätt med, växlade mellan öppna, volter, och rida framåt i stor mellangalopp med eftergift kvar i innersidan.

Alla pass går ut på att han inte får göra sig rak, ta i lika med båda bakbenen, och spåra. Fast så är det väl på alla hästar nästan. Har man dem mjuka i sidorna och de går runt inner skänkel till ytterhjälperna så blir allt annat lätt! Grunder, grunder, grunder. 😊

Jag är så nöjd med Tell, han jobbade på så fint även fast vi båda var rejält svettiga och trötta sen. Fina häst!! 💖 Jag är jätteglad över att Alette säger att vi har höjt vår lägstanivå jättemycket. Sånt märker jag ju inte själv, hoppas det börjar synas i dressyrprotokollen också! 😉

Jag kom på under passet att om jag försöker tänka likadant som i terrängen, alltså att hålla händerna stilla nere vid manken, och tänka att jag ”lyfter ut knäna” så går allt mycket bättre! Kul när samma sitstips funkar för både terrängsits och dressyrsits! Hade ju varit lite jobbigt om det var helt olika saker att tänka på. Särskilt högerarmen/handen vill bli lite hög, och då kan Tell knuffa ut mig på vänstersidan mycket lättare och jag viker mig i vänstersidan utan att tänka på det. Men håller jag bara nere högerhanden blir detta mycket bättre. Vilken grej! Rätta ryttaren så blir det lättare för hästen att göra sitt jobb!

Idag blir det roadtrip igen, i eftermiddag rullar Agneta och jag mot Skåne för att träna terräng! 😊Nu får jag jobba järnet ett tag, sitter på café och äter frukost pga försov mig… Hörs! 

 

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s