Full speed ahead!

Jaha, då var det dags för den småländska fälttävlanscirkusen att ge sig ut på vägarna igår igen! Vinslöv – Södra Åreda tur och retur. Det var riktigt kanonväder, så det var inte direkt synd om oss att åka på terrängträning i det vädret! 

IMG_9263

Agneta och jag åkte ner och tränade för Hanna Berg, hon tog oss runt i princip hela 90-banan så vi har provat rida alla hinder som ska vara med på tävlingen. Superbra! Som vanligt så är hindrena inga direkta problem för mig och Tell, det är att komma fram till hindren. Flera nya fält på den här banan, in och ut ur skogen osv… Jag får helt enkelt klistra benen runt honom och smattra på med skänkeln så han inte hinner vända, den lille sprätten! Och fort går det, nåt så IN i bängen…

Jag var inte så nöjd med känslan igår på träningen, Tell var så IN I HELVETE taggad och låg på som en speedad gås. Det är jättesvårt att komma till ridning när hästen bara drar. Då måste man har ännu mera skänkel och stämma av jättemycket, utan att själv bli dragandes. Det är skitsvårt att hitta ärlig bjudning när han är så på, så det kändes inte så rytmiskt. Men jag tror inte det såg så hemskt ut. Jag har nog även lite för höga krav. Ville så gärna att det skulle gå bra. Klart han är taggad och glad. Han låg inte på såhär i helgen när vi tränade terräng i Blekinge, så det var ju i och för sig nyttigt att få träna på det också. Som sagt blir det en helt annan ridning då än om man kan rida ”som vanligt”. Suck. Det var lite väl roligt alltså för Tellepelle.

Dock var han en stjärna att brodda och sadla osv, han stod lös vid släpet så jag kunde fixa allt själv då jag inte hade nån medhjälpare. Duktig hest! Och han går ju in i släpet själv osv, inga problem. Sen körde han tyvärr lite lösgalopp där bak på vägen hem, men kom sen på att det var lika bra att kissa så då blev det lugnt. Så skönt! Sen tyckte han nog det var äckligt att stå på kissigt spån så då började han dessvärre sprattla där inne igen. Jag ska prova att slänga in jättemycket spån OCH halm på lördag. Han kan ju åka lugnt och snällt, det gör han oftast, det är bara lite svårt att förutspå vilket det kommer bli.

IMG_9264

Terrängbanan går liksom runt hela anläggningen, så sista hindret är att man hoppar in på banan! Jättefin och mysig anläggning, Vinslöv. Det ska bli roligt att åka dit på lördag även om jag nog kommer få rida ARSLET av mig för att få runt Tell i terrängen.

Vi tuffade på hemåt i två timmar, och sen utanför stallet så dog min bil. Förmodligen bensinpumpen som har gått, den startar men dör sen direkt igen. Så nu har vi INGEN fungerande bil. Stora saaben är på plåtverkstan sen Matias demolering av den, min lillsaab död på stallplan med släpet kopplat fortfarande (lämnade kvar den där, pallade inte bogsera den nånstans kl 23 på kvällen) och min gamla rostiga volvo står obesiktad i ett garage i Hovmantorp. Det går sådär på bilfronten alltså. Fick låna Agnetas och Henriks reservbil iallafall så jag kom hem. TACK! ❤ (Och jag är evigt tacksam att min bil inte lade av i Skåne. Eller nånstans på vägen hem. Utanför stallet var helt klart det bästa stället att dö på)!

2 reaktioner på ”Full speed ahead!

 1. idooooos skriver:

  Jävlar vilken tur att du tog dig hem!! Snacka om klok bil! Den höll ut in i det sista för din & Tells skull!

  Ja det är himla svårt att komma till ridning när hästen bara drar. Man bara drar tillbaka & hamnar i botten, eller fläskar av stort & får ännu mer fart. Ialf blir jag så. Men jag tror du är lite för hård på dig själv,

  Och nästa gång är det tävling, då brukar dom vara mer avvaktande. Det vet ju du med Tell. Men jag tror det kommer gå galant! ❤

  Jag längtar också ut i terrängen!!

  • Ida Qvarnström skriver:

   Å tack! 😍💕😘 Ja, jag är nog för hård mot mig själv. Men fasen vad det är svårt att rida. Så mycket mental skit… Om folk bara visste!!! 🙈 Är pissnervös redan över lördag och försöker hitta på alla möjliga anledningar till att stryka mig.. 😁😛

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s