Hoppträning med kroppkakor i magen

Jahapp gott folk. Jag VET att man inte ska äta stabbig mat innan träning modell tuffare. Hoppträning t ex. Men kroppkakor är ju så gott… 😉

Jag var helt däst och trött och fick dricka flera liter vatten när vi kom hem till stallet. Det är ju Tell jag ska göda, inte mig själv! Hehe. Nåväl. Hoppträningen idag gick rätt så bra. Jag fick lite höjdskräck (eller snarare bomskräck) när Jens plötsligt chockhöjde från 1 meter till 1,30 på min runda. Suck. Han hade väl nån pedagogisk poäng med det där men jag bara hamnade i chock och slutade räkna. Sen när jag red igen och räknade galoppsprång (samma som innan när hindrena var längre) så gick det ju bra. Tell hoppade som en glad kanin. Duktiga fina snälla hoppehäst!

IMG_6422

Det röd-blåa räcket med vit grind skulle vi hoppa på böjt spår fem galoppsprång från en liten studskombination som ni ser i bakgrunden. Hatar en sån där vit bock framför hindret! Hade hellre hoppat hindret som det var, UTAN bock framför! Fast det var ju inte så svårt när jag förstod hur jag skulle rida. Men högt som satan var det. 

Jag var inte alls beredd på att hoppa högt idag. Här har man suttit och rejsat omkring på 90-100-höjd ett tag och känt sig rätt så nöjd. Det här med att hoppa på högre höjd tycker jag oftast är att man liksom måste vänja sig vid den höjden. Hitta rytmen. (Eller snanare inte få panik och ändra rytmen)! Sen brukar det gå bra. Men jag är glad att det känns som att jag lär mig, vi utmanar oss själva lite lagom, det måste man ju göra för att utvecklas! 🙂

Vet ni vad jag gjorde igår före jag åkte till stallet förresten? Skruvade isär min saab. Som jag precis hämtade från verkstaden. En broms hade fastnat, så det var bara att hissa upp bilen, av med hjulet, ta isär bromsoket och smörja upp bromscylindern. Gaaaaah… kan det inte vara slut med bilelände nu???!!! 

 

 

2 reaktioner på ”Hoppträning med kroppkakor i magen

  1. Ida Qvarnström skriver:

    Det är Udden i juni, fast eventuellt kan de inte ha FT då utan bara stilterräng! Får se hur det blir. Sen i juli rider vi i Hoby iallafall. Hade gärna ridit Eketorp i maj men det är för dyrt tyvärr. 😅

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s