Skrotmamman rapporterar

Ja jisses. Det går upp och det går ner här i världen. Med allt känns det som. Jag är evigt tacksam över att min glada racerlama mår prima, då känns ändå allt annat rätt sekundärt får jag säga. 😉

Jag fattar inte att det är redan nu på torsdag som det är dags för Wirsbo igen!! Alltså VAR har tiden tagit vägen?????! Det ska bli jättejättekul. Jag längtar! 🙂

IMG_7152IMG_7129

Jag förstår att ni är less på mitt gnäll om mina skrotiga fordon. Nåväl. Here we go again!! (Hoppa över detta om ni är less). 😉 Som vanligt är vi ute i sista sekunden i vår familj och på tisdag ska jag besikta både stor-saaben och släpet. Kör som sagt till Wirsbo på torsdag. Matias, mästermekaren i familjen, har legat under bilen hela dagen idag med resultat att vi nu måste byta båda bromsskivorna fram fast det egentligen var ett hjullager som skulle bytas. Så är det med bilar… Detta kommer inte bli klart imorgon, i bästa fall har vi reservdelarna då iallafall, så besiktning på tisdag kan vi stryka. Jag får köra in med andra bilen och besikta släpet i allafall. Så får vi innerligt HOPPAS att vi fått ihop storbilen OCH besiktat den på onsdag, eftersom jag ska ha den att dra med på torsdag morgon. Håll tummarna tack. Tänk om man varit miljonär och bara kunnat köpa en ny dyr bil som aldrig går sönder. Fast alla bilar går väl sönder i och för sig, försöker jag intala mig…

När jag ändå är inne på att jag gärna vill vinna en miljon, så har jag iallafall lyckats reda ut att vår löneadministratör på jobbet gjort fel, efter att jag fick reda på från skatteverket att jag ska betala 11 000 i restskatt och typ svimmade och dog. Som tur var är detta nu nere i 3500 kr, men ändå. Kan jag inte FÅ pengar istället, jag är en fattig hästtjej för tusan!!! Ska skriva det som övriga upplysningar på deklarationen. 😛


Nu till något ROLIGT: Jag har anmält till tävling i Working Equitation i Lenhovda den 6 juni. Vi kör stenhårt på det här med ridsporttävlingar med tre delmoment Tell och jag! 🙂 Vi ska bara försöka ta oss dit och träna på tjuren så vi slipper eventuella elements of surprise mitt i själva tävlingen. Men nu är ju Tell modig och vuxen hest så det ska väl gå bra hoppas jag.

Bild 3

Men matte vad i hela friden ÄÄÄÄR DET HÄR???!!!!

 

 

2 reaktioner på ”Skrotmamman rapporterar

  1. dressyrbitchen skriver:

    Jösses! Jag tycker att jag har fullt upp men här ligger jag i lä… 😂 Jag har ingen skrotbil, men har körförbud på grund av att jag inte har besiktigat i tid. På söndag är det tävling och då måste bilen vara besiktigad och däcken bytta på transporten (som också behöver besiktigas).
    Tycker precis som du att vi bör kunna ange i deklarationen att vi är hästtjejer och då få en lättnad i beskattningen. 😝

    • Ida Qvarnström skriver:

      Jag lider med dig! Håller tummarna för alla våra fordon!! Exakt, det borde finnas en egen ruta. ”Har du häst”. Kryssa här. (så blir det ett automatiskt avdrag på sisådär 50 tusen eller nåt). 😉

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s