Wirsbooooo!

Å jisses vad jag är trött, hörrni! Men SÅ bra vi har haft det. Kanonväder, supergod mat, underbart umgänge och massor med härlig träning! Häst, häst och lite mera häst hela långhelgen. Helt underbart!!

IMG_9398

Frukostpaus i Mjölby i vanlig ordning, på vägen upp till Wirsbo i torsdags

IMG_9400

UNDERBART!! Kanonväder hela helgen, och Lotta och Marilyn som köpt stället sen sist vi var där har verkligen satt igång järnet. Renoverings- och förbättringsprojekt överallt. Imponerande!

Vi bodde i herrgården i år, så det var ju lite mera ”riktig” hotellkänsla jämfört med förra gången då vi bodde i flygeln allihopa. (Även om jag älskade flygeln också!) De hade gjort jättefint, och vi hade helt underbar utsikt över sjön. Vera och jag bodde ihop och i vanlig ordning låg vi och tjattrade sent på kvällarna tills vi i princip somnade mitt i en mening båda två i år igen 😉

IMG_9418

Fantastisk utsikt. Bastun nere vid sjön var underbar. Vi badade även bubbelpool, och tog ett dopp i sjön.

IMG_9402

Vera på Berra och Beata på Lilleman

IMG_9407

Vi trimmades av världens bästa Sofhie Hagen i både dressyr, men även lite markarbete och hoppning för de som ville det.  Tack för ditt eviga peppande, pedagogiska, tydliga och roliga sätt Sofhie!! ÅH så roligt det är att rida!

IMG_9426

En av dagarna red jag först Tell på ett dressyrpass, sen red jag Lilleman på ett till dressyrpass (vad nyttigt det är att rida fler hästar än bara sin egen!!), och senare på eftermiddagen red Vera och jag ut med Berra och Tell nere vid sjön, i skogen och på fälten runt hagarna. Så mysigt! Och ni förstår att vi sov gott på kvällarna va?

13123297_1325398067476391_1612990939592866097_o

På tal om trötta. Hahaha! (Foto: Vera)

IMG_9428

Tell den peppade racerlaman var i sitt esse hela kursen. Men snäll och relativt lugn! Så skönt för den arma matten också att han mådde som en prins. Här ser ni det fina stallet och ridhuset framför oss. Skönt att kunna skritta ut på härliga slingor i finvädret både före och efter passen.

IMG_9436

Vera och Bernard, den härliga showgubben som fyllde 24 år under helgen! Grattis bästa B!!

Maten har varit HELT underbar som vanligt. Den franske kocken ”Fabian” (hahaha) har verkligen skämt bort oss. Hästtjejer är ju inte så kinkiga bara vi får mat (i allmänhet) men när man får SÅ god mat så dör man ju typ av lycka.

Ridningen har också varit toppen. Jag hade väl både toppar och dalar med Tell alla passen egentligen, men här är några särskilda saker/lärdomar jag tar med mig!

 • Rid UPP/fram till förhållningarna! Det gjorde verkligen skillnad. Det är ju lätt att tänka bromsa när man ska göra en förhållning, och det är klart jag vet att man måste rida fram när man tar en förhållning eller halvhalt, men ni vet det där med olika sätt att säga saker på. Det funkade verkligen! Jag ser Charlotte Dujardin framför mig. Jag rider ju nästan som hon nu. Hehe. 😉
 • Vi tränade oss på att rida lite mer ”mellanmjölk” Tell och jag. Det blir lite av eller på, vi måste bli stadiga i mellanläget. Fast ändå gå fram för skänkeln såklart, annars blir det ju inte så bra. BRA mellanmjölk ska det vara, så vi hinner med varandra och har ett bra driv i bakbenen men avspändhet och lösgjordheten kvar. Lättare sagt än gjort, men vi är på mycket bättre väg nu än sist vi var här! ❤
 • Lösgjordhet är alltid prio, även om man rider skolor t ex. Spänner hästen till, så växla och variera så att man hittar tillbaka till det avspända mjuka först. Sen kan man spänna bågen igen.
 • Om man rider över sju cavalettibommar så hinner man med ett antal frågor/halvhalter till hästen under den tiden. (Av erfarenhet kan jag säga att fem bommar kan man rida över genom att komma undan med en halvhalt före och efter, men inte sju)! Håll inte andan och vänta tills jag är över.. oj så bra det blev när jag stämde av! 🙂
 • Att ha ridit dressyr på morgonen på sin peppade fåle och sen rida markarbete på eftermiddagen var en strålande idé. Så mjuk, lösgjord och härlig häst!! ❤
 • Herregud vad svårt det var att rida Lilleman (som är en enormt stor vit dressyr-dromedar så det smeknamnet är väl lite med humor, Dagobert heter han egentligen). Men så roligt det var! Förutom att jag fick en mindre chock och blev åksjuk redan i skritten. Det är roligt med utmaningar som man klarar av, då får det gärna vara svårt! Jag har till och med trampat med honom och råkade hamna i passage några gånger, så häftigt! En jättehäftig upplevelse att hitta rätt knappar. Men gud så trött jag var sen. Beata var ”arg” för att jag kunde rida honom, hahaha! 😉
13100765_1325919920757539_8300671104982104363_n

Berra och Tell. Älskade gulle”ponny”! 🙂 Foto: Veronika Karlsson

Sen är ju väldigt mycket med en sån här kurs att komma iväg och bara umgås, rida, äta god mat, prata och ha det härligt med likasinnade. Det är jag så himla glad för! Jag har lärt känna många nya härliga tjejer, och fått träffa mina goa vänner igen från förra kursen också. En superbra blandning! Det är ju så fint med ridning att även om vi var på lite fler olika nivåer i ridningen på denna kurs jämfört med den förra så är det ju inga problem eftersom vi dels red i olika grupper, och dels hade grymma Sofhie som tränare som klarar av detta med bravur.

TACK alla ni som var med, tack för alla skratt, härliga samtal, stöttande och peppande i ridningen och en härlig gemenskap! Hoppas vi ses snart igen!! 

IMG_9463

Hemma i Småland igen sent på söndag kväll. Bilskrället tappade all kraft på slutet mitt i de värsta backarna på Småländska höglandet så vi fick tuffa på i 50-60. Tror det kan vara nån sensor till partikelfiltret som strular. Lite läskigt var det. Tell var duktig ändå och åkte som en prins, men gnäggade när han tyckte det gick för sakta. Skönt att vi kom hem ändå! Men lite mastigt att köra med hästsläp i 7,5 timme pga detta… Tack finaste bästa häst för att jag får ha så mycket roligt med dig! ❤

7 reaktioner på ”Wirsbooooo!

 1. Beata skriver:

  Visst var det kul att ses igen 😊
  Tell såg så fin ut. Han hade lugnat sig lite sen förra året.
  Ingen träningsvärk idag konstigt nog 😊 Efter jobbet blir det en tur i skogen med Ratzia men i morgon åker vi till dressyr Eva som vanligt 😉

  • Ida Qvarnström skriver:

   Ja jättekul! Det är ju synd att vi bor så långt ifrån varann, men perfekt med wirsboträffarna! 😊 Tack, ja det var skönt för alla inblandade parter att han lugnat sig lite. 😅 Jag har inte heller jättemycket träningsvärk, lite, men däremot är jag jättetrött! Härligt med skogstur och träning. 😊👌🏻

 2. idooooos skriver:

  Ni verkar ha haft det toppen!!
  Det vore drömkul att någon gång åka på en kurs/ett läger med dig & Tell. Vi får mötas halvvägs någonstans 😀

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s