Ute-hoppträning

Ikväll var det utomhuspremiär för Jens-träningarna, och detta betyder även att det är hemma på Hedaholm där Tell bor. Himla bra! 😀 Närmare kan man ju inte ha. 

IMG_9476.JPG

Igår genrepade vi lite och jag tyckte jag red som en kratta. (Kände mig inte riktigt kry heller och det var asvarmt, men ändå). Avslutade när det ändå kändes okej. Jag är glad över att jag tog mig samman och red bättre idag när det var ”skarpt läge”, fasen vad jag är slö alltså! Det är som att jag behöver träningar och (ibland) tävlingar för att skärpa mig.

IMG_9473

Tell var i sitt esse och verkade mycket glad för att det var hoppning på schemat. Han skötte sig toppenbra, jag är verkligen jättenöjd med honom. Det var (mirakulöst) inte så svåra övningar idag, Jens ville att vi skulle skola hästarna i början så att de verkligen var med oss. Vi fick rida mycket övergångar, tempoväxlingar och volter. Sen skulle vi ha med oss den kontrollen fast vi växlade upp i större galopp och hoppade bana.

IMG_9471

Kontrollen var väl med, däremot inte riktigt mitt huvud när det blir så högt. Jag måste fråga honom om han tror att vi har tänkt debutera 1,30 eller nåt eftersom han alltid numera höjer så in i baljan. Nu ska jag inte överdriva iofs, det var väl två tre hinder som var maffiga, sen var det med en del småhinder och kryss också idag så det var verkligen inte en hel bana som var så stor. Men prova själva att rida mot ett räcke på 1,30 som bara består av en planka och en bom. Heja… Tell hade ju klarat det bättre utan mig! Men nu gick det bra ändå, vi kom nära en gång och sen lite stort en gång, sen gick det bra. Lagom är bäst. Det var det där med mellanmjölken igen…. 😉

När det blir lite högre så måste jag hjälpa honom med skänkeln över oxrarna så han hoppar ut över bakbommen ordentligt, och mot räcken måste jag sitta upp och vänta på att han hoppar under mig. Gör jag bara det och räknar takten så är det ju plättlätt. Fina fina häst. ❤ Det är ändå roligt att känna att man gör framsteg, för bara ett år sen hade jag nog varit skitnervös och inte alls gjort dagens övningar lika oproblematiskt. Så det är roligt att det går framåt!

 

 

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s