Blandad kompott

Nu när det är så mycket gräs överallt att äta för pållarna har jag varit lite orolig över att min matglada racerlama inte ska gå att fånga i hagen. Han kan ju ha lite såna perioder, hehe. 😉 Det har dock visat sig vara fortsatt lätt, om han tidigare förknippade mig med godis så är det nu att jag är hans personliga kliare. OJ vad han njuter! Han vill BARA bli kliad just nu, inget annat duger.

IMG_9522

Ikväll åkte vi till Långasjö och tränade dressyr för Alette. Både jag, Anna och Agneta tränade ikväll så det var verkligen hela ”gamla gänget” från stall Hedaholm! 🙂 Så kul! Dessvärre var Tell och jag inte helt samspelta idag, vi hade våra fina stunder och det var verkligen ingen panik, men jag kände mig ändå så besviken. Jag hade liksom hoppats att jag kom ihåg hur man rider sen Wirsbo! Fast ärligt talat har ju Tell fått vila en hel del, och igår blev det en uteritt som var jättehärlig men han kanske inte blev ett under av lösgjordhet av att galoppera rakt fram. Suck.

IMG_9525.JPG

Det luktar VÅR! Eller var det FÅR?

Ridpasset kan vi sammanfatta såhär: Först hände det inget när jag använde vänsterskänkeln, sen hade jag ingen broms, sen tog inte högerskänkeln, sen hade jag ingen gas. Sen hade jag ingen broms. Så höll det på. Öppna i galopp och sen övergångar till skritt i fortsatt öppna, sen galopp igen osv tyckte Tell var piss. Han jobbade ändå på bra, och kändes jättefin korta stunder. Alettes klassiker för stela racerlamor, förvänd galopp på volt med motställd häst, gjorde som vanligt susen. Vilken fin känsla! Sen rymde dock racerlaman och gjorde sig rak, och den arma matten kände sig orkeslös och allmänt dålig på att rida. Och sur över att marginalerna inte fanns idag. Mellanläget var det ja… hur kan det vara så svårt att hitta det???!

Lärdom till nästa gång: En burk kvarg, två bananer och en proteinbar är för lite mat. Jag red så dum tid idag (direkt från jobbet och iväg) så jag hann inte äta middag, tänkte att jag får ju äta något även om det inte är riktig mat. Ja ja, så var det med det. Det är roligt att träna iallafall, även om det är svårt. Nu ska vi träna vidare på skolor och försöka återgå till våra instruktioner från Alette: Lösgörande pass tre gånger i veckan. Tyvärr räcker det inte med ett sånt lite här och där och resten yahoo i skogen. 😉

IMG_9526

Långasjö är så mysigt. Och de bjuder alltid på kaffe och hembakt fika! Bara det gör det ju värt att köra fem mil genom skogen.

6 reaktioner på ”Blandad kompott

 1. Beata skriver:

  Veckans dagar räcker inte till alla ridning man ska hinna med 😨 Tre pass dressyr, hoppning, terräng, kondition, promenad och vila. Det går inte ihop…

  • Ida Qvarnström skriver:

   Nej, så är det ju, och det går verkligen inte alltid att få ihop med ens eget liv. Man får göra sitt bästa. Just nu känns det som att Tell får vila men JAG får aldrig vila. Det som kombination är ju inte heller jättebra. Trött matte och svinpigg och ogymnasierad häst. 😛 Lagom är väl bäst, i allt! Eller iallafall att hitta nån bra balans menar jag. Det är inte det lättaste. Dygnet har ju bara 24 timmar.

 2. idooooos skriver:

  Trist att du är besviken.
  Men som du säger, Tell var inte genomriden & du hade inte haft tid att äta.
  Shit, 3 dagar i veckan.. Hmm nåt att tänka på för mig & Pantis.. Skogen som är så lämplig, rolig & nära till hands 😉 Klättra & rida över stock & sten ska tydligen vara väldigt lösgörande också, har jag hört 😉

  Förresten! Galet snyggt schabrak! Visst köpte du det i Falsterbo? 😘😘😘😘

  • Ida Qvarnström skriver:

   Jajamän det är från Falsterbo! 😀 Jag tror absolut att man kan jobba lösgörande och få hästarna mjuka och genomarbetade i skogen, dessutom är det olika från häst till häst! Jag älskar skogen, och det gör Tell också. Av mentala skäl framför allt! ❤ Pantis blir ju jättefin av körning brukar du ju säga. Där känner man ju sin häst bäst! 🙂 Jag får till nåt sånt pass ibland ute i skogen där de bara känns som smör, och som du säger klättring är super. Det gör vi en del. Och jag rider ju inte bara full fräs rakt fram jämt heller. 😉 Däremot förstår jag ju vad Alette menar, med en racerfåle som vill göra sig rak så måste jag ju mjuka upp honom (på valfritt sätt) tre dagar i veckan (helst). Men det är ju som det är, livet kommer emellan ibland. Man får göra sitt bästa!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s