Stukad

Ikväll har vi haft hoppträning för Jens igen. Skönt att vara hemma med träningarna, det tar inte sån tid. Fast ändå är man ju inte hemma förrän sent, undrar hur det kan komma sig.. 😉

Jag har varit lite ur form hela veckan och det har varit väldigt varmt här. 27 grader. Känner mig helt kokt. Idag har det varit lite svalare, men jag var ändå rätt matt på nåt vis. Jag måste försöka ta det lugnt och vila mig snart. Har lite för mycket med allt känner jag. Tell har blivit tjock, fast jag tror (hoppas) det går ner lite snart när de inser att de kommer få vara kvar i sin stora hage hela sommaren. Just nu äter han för kung och fosterland, IFALL vi hade tänkt flytta bort honom därifrån när som helst. Bäst att passa på liksom.

Tillbaka till träningen. Jag är jättenöjd med framridningen och de inledande övningarna, sen blev det lite svårare och högre. Ja höjden var det väl egentligen inte, det var mest att det som vanligt var väldigt kort här och var och sen direkt långt, osv. Hästen ska vara mjuk, gymnastiserad, och vara framme för skänkeln. Tell var jättelydig idag men inte helt framme visade det sig när utmaningarna blev lite större. Jag kunde liksom SE framför mig hur jag skulle rida men hann inte med. Kände mig som en långsam gammal gubbe. Allt gick liksom i slow motion. Sjukt irriterande. Jag måste bli kvickare!! Helvete vad sur jag var. Det blev okej på slutet ändå. Så jag hämtade väl upp mig hyfsat.


Hoppning kan verkligen kännas så sjukt lätt, och även kännas galet svårt när man inte får det att stämma. Jag hatar det. Min tidigare älsklingsgren är nu min värsta gren.. iallafall när det inte går bra! 😉 Bläh. Säkert hade jag med mig nånstans att jag är nervös redan nu för att jag anmält till 110 nästa helg. Ville så gärna rida bra idag bara för det. Men det kan jag ju göra på tävling ändå, och det som är bra med Jens träningar är ju att det mesta brukar kännas lätt sen. Får försöka intala mig att jag ska rida två 100-klasser nästa helg fast den ena kallas 110. 😉

IMG_9637

Stukade mitt långfinger nåt jävulskt så nu kan jag inte böja det. Jag får skylla mig själv, var för sen med att lägga på benen till en enorm oxer och Tell hoppade snällt ändå. Vet inte hur jag slog i fingret, minns att jag högg tag i manen blixtsnabbt för att inte dra honom i munnen. Slog väl fingret i mankammen eller sadeln.

Det positiva med dagens träning är att min häst är väldigt mjuk, skolad och lydig. Fick mycket beröm för det. Så var det inte alls för några år sen! Så det är ju bra. Sen måste jag ju börja bli snabbare och använda skänkeln mer, nu när han är så lydig. Det krävs bättre precision och mer exakthet av mig då. Högre klass på ridningen. Bara att träna mer och rida bättre! Det är en sak att jag känner när han är framför skänkeln i terrängen, jag måste hitta samma goa känsla i hoppningen också. Även när det är svårt. Sånt är livet. Hej och hå.

Udden har tyvärr ställt in sin fälttävlan och stilterräng i juni. Den som skulle varit i april först. Då fick de nån förkylningsmitta på anläggningen, nu krockar det tydligen med höskörden på terrängfältet. Så himla himla tråkigt!!! Så nu blir Tells och min nästa fälttävlan inte förrän i juli. Men men. Vi ska ju hopptävla, och tävla WE också förhoppningsvis. Det är väl ingen som dör. Men åh vad jag hade sett fram emot den tävlingen!! Finns ju inget som är så kul som just fälttävlan… 😦

2 reaktioner på ”Stukad

 1. idooooos skriver:

  Ajajaj, fingrarna är väldigt lätt att skada vid ridning.. Typiskt om det blir ett sånt där stort hopp & man inte riktigt hänger med 😁

  Nej vad trist med inställd tävling! Fälttävlanstävlingarna är ju heliga, för dom är ju så få endå på en säsong!
  Men som du säger, du har ju annat skoj att se fram emot med fina Tell ❤️

  • Ida Qvarnström skriver:

   Nu har jag fått reda på att de kör stilterräng trots allt på Udden, yeiy! 😀 Alltid nåt! Ja alltså jag har ändå så långt och det är lite svårt att anmäla sig till nån annan fälttävlan. De är antingen fulla redan, eller går på flera dagar och då blir det så dyrt och bökigt med övernattning.

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s