Sommarkänsla

I helgen har jag varit helt ledig, det var jävligt länge sen sist! Så välbehövligt att skrota omkring i trädgården, dricka kaffe och vänta till kvällen med att åka till stallet. Det har varit jättevarmt här, skönt när man inte ”måste” rida nån särskild tid och kan vänta tills det är lite svalare. 

IMG_9652.JPG

Mitt något stökiga växthus. Nu är det ändå städat… 😉 

Igår red jag först ut en kortare tur med Tell, sen jobbade vi på banan och försökte göra vår läxa och rida mycket skolor och volter med koll på alla ben och bogar. Fan vad svårt det är. Särskilt att göra övergångar mellan skritt och galopp i öppna… Fick lägga in några skutt över hinder som stod kvar på banan sen hoppträningen för att stämma av bjudningen. Ändå nöjd med Telleman, han är ju lite tjock om magen men jobbar på så himla duktigt ändå. Om JAG var tjock och däst efter för mycket ost och vin (jag tänker mig att det är en ungefärlig liknelse till hur mycket gräs han äter för tillfället) så hade jag INTE varit sugen på ett rejält friskis-pass. Men Tell bara ”woho, banan, nämen så kul! Jobba på med bakbenen under mig? Pust, okej! inga problem!” Så jäkla tacksamt att ha en så glad och nöjd häst! ❤

IMG_6438

Gräs gräs gräs. Tim och Tell har nästan samma färg nu, ibland tar man fel på dem fast Tim är större och inte har nåt vitt i pannan.

Idag blev det en härlig uteritt fast dressyrig sådan. Många övergångar och tempoväxlingar hela rundan. Skolor funkar ganska bra ute numera, även om herr häst gärna tar tillfället i akt att glo på nåt ute i skogen och lägga i backen. Han vill ju gärna gå spikrakt fram och fort ska det gå. Men mig lurar han inte, han KAN minsann gå i öppna även i skogen!! 😉 Han gick snällt förbi en robotgräsklippare och en skock med kor också och fick vara föredöme. Det gjorde han med den äran.

Mitt ridsällskap sa att det var tur att det inte var ungtjurar (hennes häst är lite korädd), och då kom jag ihåg att min kompis Ann-Louise och jag hade en ungtjur hemma hos henne när vi var små som vi låtsades var en häst, ryktade den och red på den och allt! Herregud. Vi red på våra får också hemma hos mig och höll fast oss i ullen, fast det var nog mest farligt för fåren för vi var lite för stora egentligen. Stackars djur. Som tur är fick vi börja rida på ridskola sen och ha sommarhäst… hahaha! Vilka minnen. Men vilken fin uppväxt jag har haft, den är jag mycket glad för! Även om den var lite halvt livsfarlig bitvis. 😉

 

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s