WE-träning i Lenhovda

Jag har ju ett väldigt peppat djur som gillar aktivitet. Själv är jag också rätt peppad och gillar aktivitet, särskilt såna som inbegriper andra härliga hästtjejer och deras hästar! 

Ikväll blev det rena kompisträffen när vi var ett gäng som träffades på Lenhovda HSK, vi släpade ut typ tusen hinderstöd, bommar, lans, tunnor, tjur osv ut på en äng. Och sen tränade vi WE tillsammans! Woho så roligt det var. Det tyckte Tell också, och brände av en bocksprångsserie och pep av lycka!! Hahaha, han är för rolig. Även om jag satt lite löst just då.

IMG_6441

IMG_6442

”Där ligger två bommar! Jag VET vilket håll man går över bommar! Och du har FEL, matte! Det är inte på längden. Jag har minsann tränat i 14 år på att gå över dem på rätt håll”. 

IMG_6443

So we meet again, bull. Denna gången dock utan livrädd hest, modig vuxen hest var det istället. Dock kunde den arma matten knappt pricka ringen. Så går det när man inte tränar!

Det märktes att vi tränat på enkla byten i tisdags för Alette, det tränade jag på idag med eftersom det ingår inte bara i dressyren utan även i tekniken, (man rider en ”galopptreklöver” runt tunnor med enkla byten i omställningarna). Jag vet inte vad jag hade tänkt, men jag trodde INTE att ”marschfarten” mellan hindrena skulle vara galopp redan i LA. Woho!! Sa Tell. Shit, sa jag. Ja ja, det är väl bara att rida det här eländet på måndag. Jag kan ju inte ändra till LB nu. Det som kan hända är ju att mitt peppade djur typ sticker mellan hindren, inte står stilla i en enda halt, och aldrig slutar backa när vi väl börjat rygga ut från klockan, och vägrar gå över en bom på ”fel håll”. Då får vi väl bjuda på det. 😉

Det enda som gick riktigt dåligt idag var sidepass över bom, som alltså tyvärr är med i LA. Vi kan göra det hemma över en ”skogsbom” men här var det en målad hinderbom och den tyckte Tell, hoppehästen, att man minsann kliver ÖVER. Inte gå skänkelvikning med den liggandes mellan fram- och bakbenen. Han tyckte jag var helt knäpp och fattade verkligen ingenting. Så det får vi försöka öva vidare på hemma… Jag pallade inte traggla det idag in absurdum, tror inte att det hjälper heller. Vi tar det stilla och roligt hemmavid istället.

 

4 reaktioner på ”WE-träning i Lenhovda

 1. dressyrbitchen skriver:

  Så kul det verkar! 😃👍🏻 Kanske något för mig som inte vågar hoppa men som ändå vill göra annat än bara dressyra mig och rida ut? Får kolla möjligheterna här hemma!

 2. idooooos skriver:

  Vad skoj!
  Jag har faktiskt anmält mig till en WE-tävling i början av Juli (jag är optimist & tänker att Pantis ska vara frisk då, om inte är det bara att stryka sig, såklart)
  Då blir det LB. Det där med att gå sidvärts över en bom tyckte Pantis var jättekonstigt också. Men som du säger tränade jag hemma & nu är hon jätteduktig på det. Tell kommer lära sig på typ 2 ggr om jag känner honom rätt 👍🏼😊

  • Ida Qvarnström skriver:

   Åh så roligt!! Ja det såg ju jättebra ut sist ni tävlade WE minns jag, en sån där skitsvår fast grind och allt som ni fixade plättlätt! ❤ Ja du känner min häst bättre än vad jag själv gör.. hehe.. mycket riktigt lärde han sig det där med bommen väldigt snabbt. Nu är han hur mallig som helst. 🙂

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s