Bonnabränna

Imorse steg jag upp tidigt och åkte in till Bergunda, min hemmaklubb VFK alltså. Jag hjälpte min hoppträningskompis Sara och hennes fina Nikita som startade på de årliga tävlingarna Sommarhoppet. Vi träffade såklart många andra vänner där också. Superfina tävlingar och mycket folk! Det är ju meeting så det var massor med restaurangtält, mobila boxar osv. Så grymma eldsjälar vår klubb har som fixar detta! 

Jag hade lite ångest för att jag strukit mig, men ändå inte på nåt sätt. Jag hade inte orkat. Jag ska ju tävla på måndag, det får faktiskt räcka denna gång. Det är även jätteroligt att vara med på tävlingar och inte rida själv tycker jag. Så roligt att hjälpa Sara, hon följde ju med mig tidigare i år till Tingsryd! Vi har så himla roligt. Vi tränar ju dressyr också ihop ibland, våra pållar har en del gemensamt i att de har lite egna åsikter och inte är helt lätta alla gånger. 😉 Sara och Nikita drämde dit två felfria rundor, så roligt!! Vi var jättenöjda och glada allihopa.

IMG_9711

Duktiga!! Och varma… det var minst sagt svettigt idag!

Vi var på VFK till lunch ungefär, sen åkte jag förbi Biltema och köpte nytt stödhjul till mitt släp. (Äntligen). Mitt släp är för övrigt i Älmhult på ölfestival just nu med Matias. Han behövde låna det så han kunde köra dit en bardisk.

Efter en sväng hemma med lite vilopaus i trädgården så åkte jag till stallet. Red ut en sväng först, och tog en rejäl galopp i sista backen. Härligt för hästarna att få sträcka ut!  Sen tränade jag lite WE på banan som avslutning när vi kom hem. Tyckte vi fick bakläxa på den där förbenade bommen från träningen sist, och även lite att gå igenom grind också utan att racerbacka åt nåt håll. Men det gick rätt så bra idag ändå. Så duktig häst! Tränade några gånger på att göra ”sidepass” över bom och då trillade poletten ner för herr hopphäst och han gjorde det lätt som en plätt. Provade både med ”skogsbommar” och nån gång över en målad bom också så han är van vid det. Inga problem. Så skönt! Nu är jag inte alls lika nervös längre över det momentet på tävlingen.

Efter ridpasset högtryckstvättade vi halva stallet. Det blev jättefint. Efter att ha skurat och sopat vatten i tre timmar dagen efter man har mockat ut hela stallet känns det ju lite i kroppen. Årets träningspass (nästan) avklarat. Nu ligger jag i soffan och äter snickersglass och känner att jag även bättrat på min bonnabränna rejält idag. Känner mig verkligen som en lantis. Och det är jag ju också, hahaha! Vem behöver gym? Och jag har ju nästan aldrig på mig nåt annat än t-shirt och ridbyxor ändå på sommaren så den solbrännan räcker väl. 😉

 

 

En reaktion på ”Bonnabränna

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s