2:a pris! Duktig hest!!

Ja då var det dags för debut i LA i WE, vi åkte till Lenhovda i strålande sol och med gott humör. Nåja, humöret kanske inte var det bästa men det BLEV gott iallafall. 😀 Just när vi åkte var jag lite sur och stressad eftersom herr häst tyckte han hade det utmärkt i hagen och INTE tänkte komma in. Han kom glatt fram och hälsade, sa hejdå igen och joggade bortåt igen i den flera hektar stora hagen. Lätt panik, så gott om tid hade jag inte… Tur han går att muta med havrehink. Puh!

Vi hade en jättehärlig dag i Lenhovda, det är så mysigt där och folk är så gulliga. WE påminner lite om fälttävlan, man är ute på ett fält nånstans och hästarna betar gräs mellan klasserna, folk sitter i solstolar och myser, alla hjälps åt, det är trevlig, avslappnad och gemytlig stämning helt enkelt! Alla hejar på alla. Som jag led med stackars Maria, en träningskompis som är ett sånt fint ekipage med sin ponny. (Ponnyer och hästar tävlar ju i samma klasser på WE, det är åldern på ryttaren som styr). Marias annars så charmiga ponny bockade AV henne precis före mållinjen i LC:n!! Som tur är red hon LB:n sen, och den vann de! Det var hon verkligen värd tyckte jag! 🙂

IMG_9714

Vi red fram ute i en nerbetad gräshage som lutade åt alla håll, haha! Sånt gillar jag. Mysigt! Och hästarna var glada. 🙂 Dock fick man akta sig lite för stenar. Sen var det dags för dressyren. Tell var jättefin och det var roligt att rida, han var lydig för det mesta även om han var taggad såklart. Vi missade tyvärr ett av de enkla bytena där han sprattlade iväg i höger galopp fast jag sa vänster. Rättade det snabbt. Så typiskt. Lite taktande i skritten… och sista halten var också mera åt sprattel än stilla. Glad att mycket ändå gick bra, det var ett av de svåraste dressyrprogrammen vi ridit!  Fick fyra åttor!! 😀 (Och två femmor också visserligen, men ändå). 67,4% och jag var rätt så nöjd! Vi hade kunnat bättre, men vad tusan. Fick reda på sen att jag tydligen vunnit dressyrmomentet. Det trodde jag INTE! Oj så roligt.

IMG_9713

IMG_9723

I tekniken blev Tell överlycklig över att det i denna klass är GALOPP som transportgångart. Yihaaaa!!! Sa den peppade racerlaman. Jag tycker ändå att vi redde ut det helt okej för att vara i galopp. Tur att banan inte var ännu större, man hann inte få upp sån fruktansvärd fart åtminstone. (Eller ja, allt är ju relativt, hehe). Så ja, vi måste träna mera på avspändhet och snyggare övergångar. Det är rätt svårt att rida mot ett bord i galopp, göra ett snyggt avbrott till skritt och sen stå blick stilla. Tell ville stå stilla i ungefär 0,2 sekunder och på den tiden hann jag få upp kannan men inte få ner den igen.. hahaha! (Man kan säga att ett visst djur fattade direkt att det skulle vara galopp igen snart och taggade upp till tusen). ”Något spänd häst, men trevlig ritt” fick jag i kommentarerna. Poängen var väl sådär, men tydligen blev vi ändå tvåa i tekniken. Till nästa gång ska jag bygga upp en liten bana hemma och träna på övergångarna! Det var ju det som var det svåraste, inte själva hindren. Och att han VÄNTAR!!!

IMG_9724

I speeden gasade vi på det vi kunde, gudars så kul det var! Jag är jättenöjd med allt, förutom att jag missade ringen (den tog jag i tekniken) och att vi råkade racerbacka snett ut från klockan så vi fick ner en bom. (De bommarna liksom sidepassen låg på förrädiska klossar, superlätta att riva ner). Hade jag tagit ringen med lansen tror jag vi hade vunnit, vi hade den snabbaste tiden men hon som vann det momentet tog ringen och då får man ju 10 sek avdrag. Duktig duktig häst! Han var så glad.

IMG_9722

Att gå sidepass över upphöjda bommar på klossar var INGA. SOM. HELST. PROBLEM. Jag dog nästan av lycka över det och trodde knappt det var sant. Jag som bara tränat det en gång hemma, efter träningsdebaclet i torsdags och var rätt nervös för hur det skulle gå. Det kunde gå precis hur som helst. Och så sätter han det som han aldrig gjort annat. Den stoltheten alltså. Jag hade varit SÅ nöjd ändå även om vi kommit sist, bara för att han gjorde det så lätt! I speeden gjorde vi det blixtsnabbt dessutom som värsta proffsportugisen, så där kapade vi massor med tid. ”WOW” hörde jag från läktaren. Så det är jag mallig över! 🙂 Sen var ju resten lite hej och hå, men vadå man får väl bjuda på lite show! Snyggt behöver det ju inte vara i speed bara det går fort och blir rätt! 😀

Vi kom tvåa totalt, så roligt!! Vi fick rosett, plakett och lite putsgrejor och hästschampo. (Vann alltså dressyren, kom tvåa i tekniken och tvåa i speeden också). Tell var gladast över att få springa ärevarv. ❤ Så himla rolig dag, jag är SÅ nöjd med min peppade härliga häst. Tänk att vi får göra så mycket roligt tillsammans, det är jag evigt tacksam över!

Jätteroligt också att min kompis Lisa som jag ska rida teamchasing med i sommar var med, hon red två pållar och var jätteduktig. Hon borde fått pris för snyggast outfit tycker jag! (Se ovan). Det finns ingen film på mig och Tell tyvärr eftersom jag åkte själv, men han hade iallafall vinrött schabrak och vinröda benskydd i tekniken och speeden. Så lite matchiga var vi också. 😉 I dressyren körde jag standard-outfit med vita ridbyxor och kavaj och vitt schabrak. Men man får ju rida i vad man vill i WE, bara man är hel och ren. Tell fick vara oknoppad, tycker han är fin i utsläppt. Och så är jag lite lat. Knoppar inte om jag inte måste. 😉

13330905_1030345653707944_1230924299895504049_n

Ärevarvet, Milla rider först och sen kommer Tell och jag! Båda placeringarna till VFK-ryttare minsann, woho!

IMG_9734

IMG_9729

Bästa bästa älskade häst!!

Jag borde kanske BARA tävla fälttävlan och WE. Skita i allt annat. 😉 Än så länge ligger fälttävlan i topp, men WE är inte jättelångt efter faktiskt! Det är SÅ roligt, och det som är likt fälttävlan är att man blir en sjukt mycket bättre ryttare på kuppen!

2 reaktioner på ”2:a pris! Duktig hest!!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s