Lisa och Figge

Jag får se till att få med nån som filmar mig till nästa WE-tävling, här får ni iallafall se en film på duktiga Lisa och Figge i speeden i LA! Figges ägare Evisen filmar. Tell och jag står ute på ängen till höger och hejar! 🙂 Tänkte det kunde vara lite kul för er som kanske inte är så insatta i WE att få se hur det ser ut i teknik och speed! Dressyrdelen kan ni nog sätta er in i, det är ju som vilken dressyr som helst. 🙂

Teknikbanan var exakt samma som speeden denna tävling. (I LC:n och LB:n hade de lite färre hinder när det var speed, men i vår klass LA var det alltså samma bana). I tekniken ska man alltså rida snygga övergångar, jämna volter, stå helt stilla i halterna osv, skritta med bjudning över bron, och man får ”dressyrpoäng” på hur väl man genomför varje hinder. Vid vissa hinder är det skrittmarkeringar före, då ska man komma i galopp (om det är LA eller högre klass, annars är det trav) och göra en övergång till skritt exakt vid markeringarna. Runt tunnorna rider man jämna volter i galopp med enkla byten när man byter riktning, t ex.

I speeden ska man ”bara” komma runt på snabbast tid och helst felfritt, det är därför vi rider så nära tunnorna som möjligt i speeden och rejsar runt dem i trav istället för galopp, det går fortare ju närmare tunnorna man håller sig. Och galopperar över bron! 😉 Man får 5 plus-sekunder om man river ner nåt hinder/inte klarar det, samt minus 10 sekunder om man prickar ringen med lansen. Tycker Lisa rider så otroligt snyggt och prydligt, man ser nästan inte att det är speed! Tells och min teknik såg nog hafsigare ut än vad det gör i speeden för de här två…hahaha! 😉 härligt ridet på både Bassett och Figge Lisa!! ❤

2 reaktioner på ”Lisa och Figge

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s