Stilterräng på Udden

Idag har jag varit på mysiga Ridklubben Udden norr om Kalmar och ridit stilterräng. Red 90-klassen.

IMG_9766

Det var roligt att vara där igen, det var jättelänge sen jag var där och red sist. Två år sen eller nåt sånt. Förra sommaren tränade jag ju bara nåt enstaka pass terräng, och det var i Blekinge. Så det var verkligen skitlänge sen jag själv red i Udden! Har ju inte tränat där heller nåt i år, så det var lite nervöst. Men både Tell och jag älskar ju det stället, så jag tänkte att det blir väl inte några större problem. Brukar ju alltid vara ungefär samma bana.

Men nejdå, de hade gjort om stilterrängen rätt mycket, det var en helt annan bana än tidigare och två nya hinder med, plus att vattenhindret var helt åt andra hållet. Nyttigt! Det var faktiskt premiär för oss att ”bara komma till en terrängtävling” utan att ha varit där och tränat typ veckan innan. (Två år innan räknas ju nästan inte). Så det var ju kul att det gick bra ändå! 😀

Tell var en fullkomlig stjärna iallafall, han gick som tåget och var så himla glad. Synd att jag inte fick med mig nån medhjälpare, hade så gärna velat se film på det hela så hade jag kanske varit mindre kritisk mot mig själv. Jag tror egentligen att rundan var ganska bra, och det sa Linda också. Det mesta kändes rytmiskt och han hade fin bjudning. Tyvärr fick vi ett litet omtramp på några hinder för jag blev inte riktigt klar i tid och red med för lite ben. Litade inte på att han skulle räcka fram. Vi fick 7,5 i stilpoäng och lite avdrag för att vi red för sakta (!) Tre sekunder tydligen. Jag har ALDRIG ridit för sakta med Tell någon gång i terrängen!! (Om inget särskilt hänt på nåt hinder eller mitt emellan alltså menar jag). Så det är jag lite förvånad över. Jag undrar om de inte mätt fel. Ja ja. Det spelar mindre roll. Vi var bara fyra starter (många strykningar dessvärre) så bara en fick pris. Inte vi denna gång tyvärr.

Det var lite varierat väder, sol blandat med inslag av regn och storm. Jag är glad över att Tell inte brydde sig det minsta över om solen gick i moln, att det började vrålregna, eller att det blåste ner björkris som infångare precis när vi kom mot ett hinder, och så vidare. Helt fokuserad på sin uppgift. Han gick som på räls och bara letade hinder. Han hoppade allt jättefint utan att blinka. Om bara piloten kan rida lite mer som att hon stulit hästen (typ som jag gjorde i Vinslöv) hade nog poängen blivit högre. Så jag blev kanske lite för avslappnad själv över att han kändes så säker. Rider bättre (med mer skänkel) när jag tror att han ska kovända hela tiden. 😉

IMG_9768

Linda Algotsson är en jättebra stildomare och duktig tränare, det känns som att både hon och mamma Margareta (för Småland) och Philippa Magnusson (i Blekinge) båda gör ett otroligt jobb för fälttävlanssporten i sina respektive län. Jag är glad över att få rida för både Linda och Philippa! ❤ Sen önskar jag att jag hade ridit bättre idag (eller vågat rida 100-klassen efteråt så jag fått en till chans, och det hade jag nog vågat om jag bara hade varit där på träning först), men det får vi ta nästa gång.

Trevlig helg på er! 

3 reaktioner på ”Stilterräng på Udden

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s