Jobb, vila och god förebild

Hej!

I helgen har jag stått i lanthandeln och var så trött efter det på lördagen så Tell fick vila. Nu har knotten tyvärr kommit så jag tog in honom och borstade, smorde och grejade iallafall. Det tyckte han var mysigt. 

Vi har ”bäddat rent” också nu i det nytvättade stallet, så härligt att allt är fint och fräscht. Dock tar det ett tag tills halmen ”lägger sig” i boxarna, särskilt om man har en häst som sprättar runt som en kombination av höna och jordfräs. Suck. Nåja, de är ju bara inne ibland ytterst tillfälligt, nu har det ju varit så fint väder så alla går ute dygnet runt och har det bra. De fyra killarna är så goa mot varann, de har det bra de där djuren!

IMG_9744

Igår red jag en stund på banan efter att jag jobbat klart, men det var så sjukt dammigt så jag red inte så länge. Tell kändes fin och peppad ändå. Det blev mest skritt, lite trav och lite galoppfattningar. Tell och jag var barnvakter till Tom, Agnetas enorma unghäst. Han fick hoppa några språng, såg jättefint ut. Bra att någon mer är där så hon inte får för sig att hoppa när hon är själv hemma. Han är ju snäll, men ändå. Sen red vi ut en runda och Tell var sitt allra bästa som god förebild för en gänglig ungdom. Det har verkligen hänt mycket med honom det senaste året, som det var tidigare är det inte säkert att han skulle blivit betrodd som förebild… hehe 😉 Men nu är han hur cool som helst. Båda pållarna tvärstannade när de såg en mystisk hästätande solstol som stod vid Thelmas hage (fölvakande utomhus kallas det, haha) men sen gick Tell när jag sa till och då hakade Tom på. Så duktiga.

Nu kommer nog Thelmas föl när som helst, så spännande! Och lite nervöst också. Får hoppas att allt går bra. Hon är dräktig med Colmander denna gång. ❤

IMG_6440

Stallkatten Zorro (hans majestät, alltid klädd i frack) är så rolig, han är alltid beredd när jag kör fram släpet. Fäller man inte ner luckan direkt så tittar han surt på en. ”Jaha, fäll ner min klösbräda då, om jag får be”?? Här vässar han klorna, mycket nöjd.

 

 

 

2 reaktioner på ”Jobb, vila och god förebild

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s