Vildkamel

Jaha, vi får nog ta en liten intervju idag. Det var ju ett tag sen. Hörrni Ida och Tell, ni har varit på uteritt ikväll va i den vackra småländska naturen? Allt gick lugnt och fint, eller? 


Ida: Jo tackar som frågar. Tell var som en seg gammal ponny på vägen bort från stallet, hasade fram som om han var 100 år gammal och allt var YTTERST lugnt och skönt kan man säga, sen på vägen hem förvandlades han raskt till en tossig grand prix-vildkamel som visade upp skolor ovan mark och sprattel åt alla håll. När det enda jag bad om var skritt med kontakt på tygeln UTAN att herr hästs huvud skulle vara mellan mina ögon. Något lägre, det var allt jag bad om. Gethopp vet jag inte heller riktigt var de kom ifrån, de var inte heller med på önskelistan kan jag tala om.

Tell: Äh, hon bara pjåskar sig. Så farligt var det inte. Jag kanske reste mig litelite och försökte hoppa ut i skogen över ett tre meter brett krondike, men det var ju bara på skoj. Skulle kolla om hon satt kvar liksom, höhö.

Ida: Ja det är tur för dig att det aldrig skulle gå att sälja dig. Eller hitta nån medryttare heller för den delen. Eller vad sägs om ”galen häst som helt out of the blue hittar på halsbrytande aktiviteter. Livsfarlig att rida ut på själv, KAN vara hur snäll som helst men det kan man aldrig vara säker på. Inte ett dugg trafiksäker, älgsäker, robotgräsklipparsäker, solstolssäker och verkligen inte rådjurssäker. Inte säker för osynliga spöken eller löv som faller heller för den delen, eller för grässtrån som vajar i vinden”.

Tell: Åhåhå, gud vad du överdriver. Jag tycker i så fall mer nåt som ”Snel och duktig hest som går som ett skott i alla grenar. Har rosetter i allt från meningslöst springande i cirklar innanför jättelåga hinder som man inte får hoppa, till roligheter som WE, racerskruttande på hoppbanor och fälttävlan. Jag är en härlig, underbar och jättemodig hest med mycket energi och så är jag väldigt snygg! Det skriver ofta domarna. Dessutom har jag inte tänkt dö, så jag ser till att jag klarar mig till varje pris”!  (Det är det minsann inte alla som gör, så jag vill gärna ha med det./Tell).

Ida: Ja fast du skiter i om JAG dör, du har bara tänkt rädda ditt eget skinn det förstår jag din själviska stolle. På tal om domarna så brukar de visserligen skriva ”snygg häst med mycket energi” men sen skriver de även ”behöver komma mer över ryggen. Stäm av mer”. Det betyder att du ska lyssna på mig, du får inte göra dig rak och springa iväg hela tiden. Och verkligen inte ställa dig upp och hoppa ut i skogen om det inte passar. Det kan du glömma!! Jag säljer dig din sprättlama, och då vet man aldrig om du hamnar hos nån som är lika snäll som jag och ger dig så mycket godis!

Tell: Bah. Så söt som jag är kommer jag få godis var jag än hamnar. Och du har ju lärt mig pussas! Så tigga det kan jag!! 😀 Är jag inte lite smal förresten? Jag måste ha mera HAVRE!! Ge mig mera mat nu. Du älskar mig, du kommer aldrig sälja mig ändå.

Ida: Ja det gör jag. Och jag vill ju inte sälja dig. Men jag vill helst inte ha gråa hår redan så snälla uppför dig på Alette-träningen imorgon. Du KAN ju vara världens bästa häst, visa det nu!

Tell: Jag får se. Det beror på. Moahahahaha! Är det hoppning?? Steeplechase?? Galoppbanan??  😀 😉

 

 

En reaktion på ”Vildkamel

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s