Terrängträning i Hoby

Igår var vi nere i Hoby och tränade terräng. Jag lyckades byta träningstid till kl 14 så jag hann hem och gå på fest sen på kvällen, woho! 

IMG_9820

lite stressigt att hinna klart på jobbet men sen var vi iväg! mot sherwoodskogen!!

Tell var en fullkomlig stjärna på träningen. Jag hade lite för dålig galopp i honom i början, det var pyttesmå hinder vi skulle värma upp på så både Tell och jag var väl lite lata. 😉 Men när vi väl kom igång så gick han som ett skott, och jag tycker jag red bättre och bättre. Roligt!

Vi hoppade de flesta hinder som ska vara med på tävlingen, plus några från 100-klassen. En helt nybyggd coffin t ex, och där hoppade vi bara graven nere i sänkan först. Den var riktigt rejäl, där gällde det verkligen att varken häst eller ryttare tittade ner i graven.. hehe. När vi sen hoppade hela coffin med stock in, grav sen stock ut så tyckte Tell att det var onödigt att hoppa graven också. Tvärnit och jättekast åt sidan, jag fick klättra upp hängandes i manen. Där var det lite nära ögat. 😉 Sen kom vi på den igen och då bara sa jag till med skänkeln rejält att ”hörru, du har hoppat den här. Nu kommer vi bara över”, och han hoppade så fint så.

IMG_9826

Det skulle regna hela dan, men vi klarade oss i stort sett hela passet när vi red!

Vi red även ”nya ekbacken” för första gången idag, den är ju helt nybyggd och det var egentligen själva anledningen till träningen idag, att få rida den slingan! Man hoppar ju ut från banan och upp i skogen. Även om Tell har en liten benägenhet till sånt på uteritter så är det ju värre när det är tävling och man ska bort från flocken. Hehe. Sex nya hinder hade de byggt där uppe, och jäklar vilken backe man ska uppför! Fick lite Boxholm-känsla. Det var jätteroligt att rida där, väldigt vackert bland alla ekar. Sen får vi ju se på tävlingen om det blir annat då men han gick som en peng nu iallafall. Jag kunde rida iväg från de andra och det var inga problem. Tell var så pigg så när vi skulle rida uppför den där jättebranta backen (och hoppa en stock direkt när man kom upp) så han satte av i sån galopp att det kändes som att jag skulle trilla av bakåt, hahaha! Krut i rumpan! Jag fick verkligen hålla i mig..

En jättegullig tjej i vår grupp sa efteråt att ”det ser så himla lätt ut när du rider, vilken fin häst du har”, nästan lite uppgivet. Jag tackade så jättemycket såklart, och berömde henne också. Tycker hon är jätteduktig och har en härlig häst som hon får hjälpa lite. Jag vet så väl hur det känns när det ser så himla lätt ut för andra, jag rider ju ofta med de som är väldigt mycket bättre än mig själv. Man får försöka inspireras av det och inte känna sig dålig själv! Det är inte så lätt jämt. I know.

Idag har jag fruktansvärd träningsvärk, vill ni bli vältränade så rid ett pass terräng i 1,5 timme i Hoby vettja! 😀 Jag är så less på min hosta nu, jag har hostat i flera veckor, fast jag känner mig inte särskilt sjuk i övrigt. Nu får det räcka tycker jag.

img_9827

Tror och hoppas att detta är rätt tippat!!

Snart ska jag ut till stallet och gosa med den här goingen bland annat! Sleeping beauty! 😀

Skärmavbild 2016-06-18 kl. 13.37.50.png

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s