Glad hopp-lama

Jahapp, idag blir det spännande. Tjuvtränade lite på småhinder igår och bommar, och Tell var en vild och peppad racerlama som försökte allt han kunde att göra sig rak och springa fort rakt fram. Hans specialitet så att säga. Vänstersidan tog evigheter att få mjuk, herr häst var arg och jag var less. 

Jag blir så sur på att jag rider så dåligt i hoppsadeln!! Får väl börja rida hoppning i dressyrsadeln snart. Suck. Nu hade jag ändå längt stiglädren tre hål, men det hjälpte sådär. Red mycket volter och övergångar, försökte ha honom mellan hjälperna och tänka att han inte får räta ut sig hur som helst bara för att jag inte rider i dressyrsadeln.

Han är ändå lydig får man säga, trots att han är vild. Lade ut två bommar med 16 meter mellan och det var inga problem att variera antalet galoppsprång mellan sex, fem, fyra och tre (!). Jag får försöka rida hoppning lite mer som jag rider terräng, att ha låg hand och låg tyngdpunkt. Försöka andas. Övning ger ju färdighet, och som bekant så hoppar jag lite för lite, jag som har en hopphäst och allt. Måste försöka få upp sjävförtroendet i detta. Terräng och dressyr går ju bra nu, hoppningen däremot… huga. Ja ja, håll tummarna att det går bra på hoppträningen ikväll! Vi har iallafall försökt göra nån slags läxa. 😀

Skärmavbild 2016-06-01 kl. 23.53.16

Det är ungefär den här peppen Tell känner. Oavasett om det är studs, bommar på marken eller terräng… Fina sprallehäst! 🙂

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s