Hoppeti hopp!

Jag måste ha fått igenom ett och annat igår trots allt, för idag var Tell SÅ fin att rida! 

På framridningen kändes han som vanligt rak och pigg och ville springa i 600-metersgalopp, men när jag fick fart på honom i volterna så kom han igång i bakkärran och blev mycket mjukare och kom till arbete. Jens brukar ofta ha som uppvärmning att man galopperar längs spåret men lägger två tre volter runt hinder som står nära spåret. Som dryga 10-metersvolter ungefär. Och det ska gå framåt, man får inte bromsa när man lägger volter utan fortsätta rida med benen om!

Skärmavbild 2016-06-22 kl. 23.50.51.png

Koncentrerade

Jag som haft så dåligt självförtroende i hoppningen på sistone känner mig nu högst glad och peppad på att anmäla till 110 snart. Hehe. Lätt som en plätt när man har igång galoppen, sitter lugn i båten med benen om och räknar. Och galopperar genom ALLA svängar!! Det var ingen lätt bana idag heller, men det kändes lätt! Det gör ju det när man rider ordentligt har jag hört. 😉

Skärmavbild 2016-06-23 kl. 00.01.27.png

Duktiga fina Telleman

Jag är väldigt nöjd och gav mig själv (och Tell den duktiga hoppracerlaman) ett högt betyg idag. Det fick jag från Jens också, med tillägget ”du vågade ju rida idag”. Just precis. Det är nog därför det är så svårt när det går dåligt! Tror man inte att det kommer gå så vågar man inte, och då går det ännu sämre. Och om det går bra, ja då rider man ju vidare med självförtroende och då går det fortsatt bra också. Förbaskade sport.

Skärmavbild 2016-06-23 kl. 00.03.26.png

Bild som illustrerar mitt djurs allmänna inställning till livet. (Särskilt sånt som inbegriper hoppning). PEPP!!!

Snälla Agneta filmade lite, här är ett klipp från en del av dagens kaninhoppning med en glad brun ganska stor kanin. Klippet är nog från mitten av banan och till slutet, vi hoppade långsidan med studsar och oxer först och några hinder till (ej med på filmen). Woho så roligt!! Nu ska här tävlas hoppning i sommar innan jag ändrar mig. 😉

 

2 reaktioner på ”Hoppeti hopp!

  1. Beata skriver:

    Men det såg väl lekande lätt ut 😊👍
    Ut o tävla med dig bara. Kan ju bars gå bra. Ni är så fina ihop du och Tell.

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s