På hopputflykt till vackra Björnö

Jag borde faan få pris som Smålandsambassadör snart tycker jag. Det är så VACKERT här såhär års så att man tappar andan. Till och med den annars så tråkiga 25:an mot Kalmar är så sjukt fin så man smäller av. 

Nu bor jag ju som bekant i Sverige, ett otroligt fagert land särskilt sommartid. Ibland känner jag mig som en tysk turist i mitt eget land.. hahaha! Men det är väl härligt att man uppskattar hur fint man bor, hur bra man har det.. ni vet. Iallafall ni som bor i Sverige och läser den här bloggen vet nog vad jag menar, kanske ni som bor i andra länder också känner igen er! Bor man vackert kommer det liksom bara över en ibland, och det är väl tur det. Tänk alla dom som inte SER allt vackert runt omkring. Jag är min pappas barn det hör jag nu, naturromantikern.. 😉

Björnö, govänner. Det är en halvö ut i havet norr om Kalmar. Och där ligger Björnö Slott (eller om det heter Säteri?) Dit måste ni åka. Jag höll på att DÖ av lycka så fint det var. Och ännu bättre så gick Tell som en miljon dollar på hoppträningen för Tobias Grönberg. Jag är så glad att jag fick en plats!! Lätt värt att köra i 1,45 h.  😀

IMG_9925IMG_9929IMG_9930IMG_9933IMG_9936

IMG_9937

Jätteflott ridhus i bakgrunden, så det är nog inte så illa att rida inomhus heller på det här stället! Stallet var jättemysigt också, och så goa jordnära människor som hade sina hästar där! De hade till och med solarium till hästarna på det här stället. Vilken lyx!

IMG_6460

Havsvikar på tre sidor om anläggningen. Varför tog jag inte med en handduk så hade jag kunnat hoppa i och ta ett bad efter ridningen??!! Jag tror jag ändrar mina planer på att bli fälttävlanstant på hästgård i Blekinge till fälttävlanstant i Småland vid havet, gärna Björnö. 🙂 Dessutom är det bara några km till ridklubben Uddens terrängbana härifrån!

Tobbe är en riktigt hyvens prick, otroligt sympatisk och fick oss alla att rida lite bättre än vi egentligen kan tror jag! Eller så kan vi helt enkelt detta och han lyckades plocka fram det bästa ur både hästar och ryttare! En kombination av mycket beröm, tydlighet, bra förklaringar, bra övningar och otroligt härlig pedagogik. Det är ett vinnande koncept, jag säger bara det.

Jag hade lika gärna kunnat få prestationsångest och ramla av hästen av skräck när man ska rida för nån som ridit Badminton, EM och dessutom tydligen hoppat in och terränghoppat in min häst!! ”Men är det DEN Tell”?? ”Så roligt”! Min häst är ju fantastisk tycker jag själv, men när även andra tycker det så blir jag så rörd och glad så jag nästan börjar grina. Det är såklart dessutom helt underbart att så många duktiga människor varit inblandade i Tells utbildning, men så har han ju världens bästa uppfödare också. Som känner typ hela fälttävlanssverige. Så egentligen är jag inte så förvånad.

Men det är klart, man vill ju rida bra så inte alla de här superproffsen tror att den här fina hästen har hamnat i händerna på nån galen klåpare. 😉 Som tur är lyckades jag oftast rida ganska bra idag, och det kändes verkligen super. Passet var 1,5 timme och det kändes som att rida ett pass dressyr (mycket tempoväxlingar, rida FRAMÅT, rida öppna, skänkelvikningar, förvänd galopp..) som sen övergick till hoppning. Och vid det laget var hästarna så loss, mjuka och fina och lyssnade fint så ingen hade några större bekymmer med nåt! Framför allt var det mycket fokus på GALOPPEN hela passet igenom. Tobbe sa att han egentligen ”struntar i distanser”, och han har ju helt rätt i att om galoppen och rytmen sitter där och motorn är på så är det sällan några distanser går fel. Jag har nog aldrig ridit så noggrannt i hela mitt liv tror jag, och det gav resultat. Så roligt. Fina fina Tell!! ❤ SOM han hoppade.

En till rolig grej som hände var att flera kom fram sen och ville säga hur fin häst jag har, jag blev helt generad. En kvinna ville till och med köpa honom, hon var på jakt efter en läromästare (!) sa hon. Jag är smickrad, men såhär dyrt har det här hästskrället aldrig varit.. hehe 😉 Tur hon inte frågade när han är som billigast, hahaha! Nä, men skämt åsido. Jag har inga planer överhuvudtaget på att sälja honom, men blir såklart själaglad över beröm och att folk tycker att min häst är fin. (Det är typ det bästa man kan säga till en hästtjej). En riktigt härlig häst är han ju, särskilt när han går såhär kan jag säga. Och läromästare.. ja, det är han ju för mig! Han lär mig verkligen rida, jag lär mig av honom varje dag!  Min älskade vän, jag kommer aldrig sälja honom. Jag är så otroligt glad för min Telleman, tänk att vi fann varandra! Det var nog meningen. ❤

IMG_9939

Mot solnedgången med min bästa vän!

Nu är klockan 01.32 och imorgon ska jag vara pigg nog att rida dressyrträning efter jobbet. Bäst att sova nu! Sorry för ett något flummigt och babbligt inlägg, jag är lite trött nu.. men glad! Ha det gott folk! Vi hörs snart igen!

 

5 reaktioner på ”På hopputflykt till vackra Björnö

 1. Beata skriver:

  Åh så kul det låter 😊🏇
  Härligt när det går bra.
  Håller med dina bekantar, satsar du på Rio? 😂 Mycket träningar nu 😊

 2. dressyrbitchen skriver:

  Fantastiskt fin miljö! Och så roligt att du får så mycket beröm! ÄR det så att du siktar på OS? 😉 Kan förstå de som undrar i och med att du är så flitig med träning på olika håll. Heja dig! 😃

  • Ida Qvarnström skriver:

   Haha ja jag älskar att träna! 😂 Många roliga möjligheter som dykt upp på sistone, vanligtvis tränar jag ju ”bara” hoppning varannan vecka och dressyr varannan. Sen är det ju fälttävlanssäsong nu och då tillkommer ju genast terrängträningarna också! Och just det ja, WE också.. 😜😂 Jag får nog starta OS i alla grenarna tror jag. 😂😂😂

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s