Fighting face – fälttävlan i Hoby!

Ursäkta den dåliga uppdateringen. Jag har haft fullt upp med att vara iväg med jobbet, sen direkt hem och rida och packa för fälttävlan i Hoby. Vi har även besök nu i en vecka av Matias 9-årige lille brorson så det har varit lite fullt upp här.. 😉

Igår åkte vi på fälttävlan i Bräkne-Hoby, den första fälttävlan nånsin på den bana och första i Blekinge! Så roligt, historiskt på flera sätt. Kul kul! Jättemånga vänner skulle rida såklart, så det var rena ”famljeträffen” där. Jag fick med mig goa Malin och Ida också, det är så kul att vara ett litet crew på fälttävlan tycker jag! Det behövs ju också då.

Skärmavbild 2016-07-04 kl. 12.02.16

Dressyren var jag inte alls nöjd med, han var så fin på framridningen och så rider jag bra i ungefär 1/3 av programmet och sabbar resten. Så surt!! Tell spände plötsligt till för nåt och jag kom aldrig till ridning ur det hela sen, fick rida som en gnu för att han skulle gå fram överhuvudtaget. Så resten blev lite pannkaka och han sprattlade glatt runt och bytte galopp hur som helst, det var lite ett mirakel att vi ändå kunde rida rätt vägar och någorlunda rätt gångart. Lurifax-rackare!! Men men. Vi var ju där för att ha kul och lära oss. Och vi KAN ju bättre än dryga 60%. Men så är det ibland, det är bara att träna vidare. Det ÄR nåt helt annat i skarpt läge, hemma kan väl alla rida bra. Det var bra dömt tycker jag, vi fick 7,5:or och 8:or i början av programmet innan det gick utför. Får rida med större marginaler nästa gång så jag inte tappar allt om han spänner till.

Skärmavbild 2016-07-04 kl. 12.09.18.png

Hoppningen red jag lite sådär, vissa språng blev jättefina och andra så höll jag i lite för mkt för Tell den raketen ville springa på i fri fart. Det var inomhus, vilket jag tror gjorde att jag bromsade lite för mkt även om jag verkligen tänkte på att galoppera i svängarna och hålla rytmen. Svårt att ställa om till innehoppning nu när man är van att vara ute på stor bana. Vi petade ett räcke hårfint som stod svårt ur sväng, Tell blev lite nonchalant, men sen räddade han mig å andra sidan i kombinationen när jag red som en kratta. Så ett ner hade vi. Och NIO tidsfel!! Jag fattade ingenting. Men jag red väl lite för stora vägar, plus att tiden var snål (och det visste jag inte). Det var jättemånga andra som också fick tidsfel i hoppningen, folk som aldrig heller får det. Detta var definitivt första gången jag fått det med Tell. Men men, samma där som i dressyren. Bara att rida bättre nästa gång!

Skärmavbild 2016-07-04 kl. 13.40.52

Inför terrängen kändes han superfin, vi tog några skutt på framhoppningen, hoppade även nåt 100-klasshinder där och han bara spetsade öronen och sög mot hindren. Fina fina häst! Sen precis när starten går så bara ÖPPNADE sig himlen. Det var det värsta ösregn jag varit med om på hela sommaren. Jag såg nästan ingenting, men det var ju bara att rida ändå. Tell gick som ett SKOTT. Han fällde bak öronen som vattenskydd på alla raksträckor och bara spettade på i regnet, och varje gång jag rätade upp mig mot hinder så spetsade han öronen igen. Älskade häst, vilken kämpe! Jag var riktigt nervös innan för om jag skulle få ut honom från banan och upp i skogen eftersom det kom redan efter hinder tre, men där i skyfallet glömde jag helt bort det och bara sparkade på så han for upp i skogen som en kanon. Hahaha! Däremot fick jag bromsa lite uppe i skogen för det var jätteblött och lerigt och jag ville verkligen inte halka och gå omkull, jag tänkte komma runt!! Och det gjorde vi ju. Kom i mål felfri på hinder med några ynka tidsfel, men det gjorde absolut ingenting alls. Att rida terräng på Tell som han går nu är en ren jävla njutning. Även i ösregn. ❤

Här får ni se några språng från den blötaste terrängrundan i mannaminne!

 

 

10 reaktioner på ”Fighting face – fälttävlan i Hoby!

 1. idooooos skriver:

  Vilken UNDERBAR bild på er i regnet. Värsta war-horse! Fy satan vad det regnade! Duktiga ni var som tog er runt endå!
  Men 9 tidsfel..!!! Var det konstigaste jag någonsin hört.. Ska ju nästan vara ”omöjligt” att få tidsfel om man inte får ett stopp eller rider EXTREMT sakta vilket jag har väääldigt svårt att se er göra, Det var konstigt. Banbyggaren måste ha tabbat sig rejält när hen satte maxtiden..

  Ni är så fina!

  • Ida Qvarnström skriver:

   Tack sötis! Ja det var märkligt,fast det var ju samma för alla. Agneta vann på Taleya och hon fick också tidsfel i hoppningen. Oh yes snacka om war horse!! Hahaha.. rena kriget. Fast det gör ju inte särskilt mycket när man bara flyger fram i terrängen ändå! ❤ 😀

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s