Hold your horses

Nu har det blivit riktig sommarvärme här, härligt! Men rida får man göra tidigt eller sent. Eftersom jag inte är nån morgonmänska så blir det sent för min del. 😉

Idag red jag vid 21.30-tiden, så underbart! Allt är varmt, syrsorna sjunger och skogen luktar gott. Tell och jag skrittade ut en sväng, sen tog vi tag i mjukgörandet på banan. Jag kände redan i skritten att han var sjukt pigg, det är visst en till som gillar svala kvällar! Men han skrittade på så fint så med långa steg.

Jag provade ett annat bett jag hade glömt att jag har, ett helt vanligt tredelat rätt tjockt tränsbett men det ”låser sig” så det blir lite som ett rakt bett om man tar en förhållning i båda tyglarna. ”Easy control” från Stübben. Alltså, jag vet inte om det var så jävla easy med en pigg häst som ligger på som attan, hehe, men det funkade åtminstone bra när ryttaren höll om med skänklarna, tog en lugn snabb förhållning och sa ”ho” och sen lättade! Synd bara att de glömde skriva den instruktionen på bettet. 😉 Det tog en mindre brottningsmatch och rätt mycket svett innan jag tog mig samman och började rida ordentligt, och kom på detta. Rider man vettigt så funkar ju vilket bett som helst, iallafall på min pålle. Han var riktigt fin emellanåt, men galoppen får vi jobba vidare på en annan dag. Det blev okej iallafall, då gav jag mig för idag. (Jag tror att det enda som riktigt hjälper där är ett rejält galoppass på grusvägarna i full fart så han får springa av sig, jag känner ju min häst).

I traven fick jag till ett härligt sug framåt iallafall även om det krävdes tusen miljarder övergångar. På Tell är det i allmänhet så att man hinner med c:a 75 halvhalter på en långsida, och sen på slutet av passet kan man sitta helt stilla och ”åka häst” minst en halv långsida utan att han ändrar på nåt av sig själv eller går iväg. Målet är att jag ska komma dit lite snabbare. Jag vill åka häst lite mer och ha lite mindre muskelträning för att inte tala om mental träning. Men han är väldigt rolig att rida, även om han har energi för ungefär 10 hästar! Kul att han är pepp liksom, men vänta på miiiiiiiig!!!! 😉 ❤

Älskade racerlama. ❤

Skärmavbild 2016-07-21 kl. 00.20.46.png

Det är inte alltid full fart iallafall, igår kväll var vi ute i skogen och plockade blåbär och kantareller. Tell åt massor av blåbär med blåbärsris och allt. Så nöjd och cool. 

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s