Kallt, skitväder och taggad racerlama

Nu är vi hemma från Öland, har varit där i helgen på bröllop. Jättehärligt och fint på alla vis! Men nu är jag lite seg.. får försöka masa mig bort till stallet i ösregnet och motionera mitt vrålpigga djur. 🙂

IMG_0683

Wohooooooo!!!!! Tagga tagga tagga pepp pepp pepp!!! (Hårdrocksponnyn Tell är numera friserad till något mer anständig frilla, men såhär såg hans långa rufsiga man ut när jag kom hem).

Tell är jättefin i kroppen och väderomslaget från sommarvärme till typ höst har ju gjort sitt också. Saaaaaautan vad pigg han är! Det gör iofs inte så mycket att han är pigg, men herrn tycks stundtals helt ha glömt bort alla våra härliga uteritter hela sommaren själva i frid och ro utan några incidenter alls. Nu är flyktradarn åter igen på max och vajande grässtrån, rådjur, gräsklippare, brevlådor, stenar… you name it.. är hästätande allihopa. Den arma matten, alltså jag, får hålla i mig och andas djupt. Heh. Det har iallafall blivit lite bättre nu sen jag kom hem, jag har ju ridit varje dag, så mitt mål just nu är att få honom någorlunda avrastad och ridbar tills på onsdag då det är hoppträning. Man vill ju slippa skämmas, liksom. 😉 Kul att han är glad iallafall. Dock känns det som att jag borde skaffa 10 medryttare som kan rida honom resten av dygnets timmar när jag inte är där, även om jag rider 1,5 timme om dagen så är han ju lika pigg och taggad när vi kommer hem och inte det minsta trött. Den där fålen har energi för minst 10 hästar och inte en. Racerlamatok!!

Jag längtar tills Alette-träningen kommer igång igen, det blir nästa vecka. Nu ska hon börja komma till oss så förhoppningsvis slipper jag köra 10 mil på småvägar till Långasjö och tillbaka nu. 😀 Vi måste snarast ta oss samman och börja träna WE också, ska ju tävla det om två veckor(!) Sen är det en (eller kanske två) fälttävlan också i höst som jag har tänkt rida så vi måste nog ut på terrängbanan lite och rasta av oss. 🙂 Åka till Hovdala har jag också tänkt göra nästa helg och heja på fälttävlansryttarna i terrängen, och på mina vänner från Teamchasingen som rider SM. Jag hade fått rida SM i teamchasing jag med, det är vi faktiskt kvalade till i och med vår första och enda start 🙂 – men jag pallar inte. Om Tell och jag tränar det lite mer nästa år kanske jag kan tänka mig att vara med på SM, men inte i år. Jag är SÅ nöjd med att bara vara där och heja. 🙂

Imorgon börjar jag jobba igen, jag hinner inte! Jag måste rida ju!! Men så är det bara, allt roligt har sitt slut. Jag är väldigt nöjd med den här semestern och den här sommaren (som förhoppningsvis inte riktigt är slut än). Synd att man inte kan få vara ledig fem veckor till…

 

 

 

 

 

2 reaktioner på ”Kallt, skitväder och taggad racerlama

  1. Sara P skriver:

    Jag skrattar så gott när jag läser om din påhittge racerlama. Du som är i fälttävlanskretsar känner säkert till den begåvade och fina hästen Allan. Han är nio år och trots att hans ryttare är extremt sadelfast får hon rida honom med halsrem 🙂 Känns som om Tell och Allan är tvillingsjälar 😀

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s