Hopphästen levererar!

Igår var det hoppträning för Jens och jag var nervös hela dan. Var helt säker på att jag skulle få skämmas ihjäl. 😉

Visst, Tell började passet med att vilja springa så fort som möjligt och inte hålla ihop sig ett smack, men jag stod upp i lätt sits och försökte så gott det gick rida fem språng framåt fem vänta, och repetera det. Strunta i huvudet så länge som var rakt upp av total lycka över att vara på hoppträning. Jag hade typ hans glada öron i näsan. Haha… Försökte tänka att jag var grymma Peder Fredricson (som jag just sett på OS-finalen i laghoppning på TV) och andra förebilder som rider så himla bra. Vad hade Peder gjort? Han hade nog låtit hästen gå framåt och fått igång bakbenen, och stämt av då och då på ett mjukt sätt, tänkte jag.

Sen på uppvärmningen fick vi rulla på i lite olika formationer över cavalettibockar med byte över ”minihinder”, det gick sådär först men jag struntade i det och bara försökte hitta rytmen. Plötsligt hade vi det, och det hade alla andra också i gruppen! Jens bara stod och gapade och sa ”Shit vad bra ni rider nu, ALLIHOPA! Alla har fått perfekta språng nu i två hela varv”! Han lät riktigt imponerad. 😀 Vi skrattade och sa att vi kunde sluta då när vi var på topp. 😉 Men det ville vi såklart inte.

Resten av passet blev en lydnadsbana där hästarna omväxlande skulle vara ihop och vänta över studs till en vattenmatta, och sen växla upp lite mer framåt på olika linjer och en kombination. Tell var så galet glad över att få hoppa igen, och han gick så sjukt bra. Jag red mirakulöst rätt bra också utom på ett ställe där jag glömde av mig att räkna på grund av ett så sjukt fint språng på förra hindret, så då kom vi lite nära på nästa. Men i övrigt gick han som en PENG och stampade runt en 1,15-bana högt över hindrena som en glad brun kanin. Särskilt kombinationen, satan vad han hoppade bra. Jag var så överraskad, hade verkligen inte trott att det skulle gå bra jag som knappt har hoppat på evigheter. Flänghoppning i dressyrsadel kan ju knappt räknas. 😉 Men nåt måste jag ju ha gjort rätt iallafall i mina idoga försök att rasta av min vilda glada racerlama! ❤

Att det spöregnade hela passet glömde jag bort medan jag red, dock fick jag ägna en bra stund efteråt att torka både min häst, torka och smörja alla mina grejor, och försöka torka mig själv. Tycker inte det har regnat så mycket i sommar, vattennivåerna är extremt låga fortfarande, men när det väl HAR regnat rejält så har jag ju prickat in att precis då rida antingen fälttävlan, teamchasing eller hoppträning! Bra där!

Skärmavbild 2016-07-11 kl. 17.28.38

Jätteblött men kul del 1

Skärmavbild 2016-07-04 kl. 13.40.52

Jätteblött men kul del 2

Lyssna på Flemming Winberg i ridpodden förresten, om ni inte gjort det! Han är rolig och klok. Rekommenderar att man gör olika saker med sin häst, kanske provar WE eller western t ex om man annars rider dressyr. Och så tycker han att fler borde ställa sig frågan om man verkligen måste tävla. (Temat var ”Håll hästen frisk”).

Det var Flemming som opererade Tell för länge sen när han var unghäst och hade fått en cysta i ena bakknät. Jag ringde och pratade med Flemming inför att jag funderade på att köpa Tell, och fick bra svar av honom då. Tyckte han verkade väldigt klok, och det tycker jag fortfarande.

Jag är så glad att jag som hästägare råkade hamnade mitt i en skock av duktiga proffs, som också är väldigt sympatiska och nere på jorden. Staffan Lidbeck, vår veterinär, träffar man ju ute på fälttävlan ibland antingen ridandes själv eller med sin familj. Flemming rider western, och equiterapeuten Håkan Cranz som jag gillar så mycket träffar man på ibland en tidig morgon i Skåne skrittandes ut på en galoppör i morgonsolen. Jag har många många fler härliga och sympatiska och kunniga hästmänniskor omkring mig, och jag är bara SÅ glad för det.

Facebook påminde mig idag om att det var tre år sen Tell och jag började tävla fälttävlan, här är från vår första tävling i stilterräng på Hermanstorp 2013! Nu taggar vi för WE nästa helg, och sen förhoppningsvis fälttävlan efter det om bara Udden kan öppna sin tävling på TDB så man kan anmäla!! 😀

Skärmavbild 2016-08-18 kl. 09.29.14.png

Ida och Tell i Hermanstorp

 

 

 

 

4 reaktioner på ”Hopphästen levererar!

 1. Beata skriver:

  Tänkte på dig direkt när jag mötte Jens på tävlingen 😊
  Härligt att det gick så bra. Du får åka ut på hopptävling snart.

  • Ida Qvarnström skriver:

   Haha, ja han är rolig Jens. Grymt bra på att rida är han också! Ja jag tänker alltid före hoppträningen att jag ska sluta med hoppning och bara rida dressyr och fälttävlan, men sen går det bra och då vill jag ut på hopptävling bums! Det borde finnas tävlingar samma kväll som träningen är så jag inte hinner bli nervös igen och banga 😂😂

 2. Caroline och unghästen Stina skriver:

  Vilket härligt inlägg! Du verkar så glad och ödmjuk inför din häst och hans personlighet. Skummade igenom och läste att ni provat WE också. Kul! Det vill jag gärna läsa mer om. Själv är jag en inbiten dressyrnörd som tänkte göra detsamma, men mitt lilla djur är bara tre, så det får kanske vänta lite 😉

  Hittade nyligen hit, men din blogg är verkligen jättetrevlig! Och bra skriven, eftersom jag tillochmed orkar läsa inläggen ”recension av ett ridpass”. DEt är ett bra betyg på att du har fångat intresset!

  • Ida Qvarnström skriver:

   Men åh! Tack snälla du för de fina orden! Oj vad glad jag blir! 😄 Ibland glömmer jag nästan bort att det kanske är nån som läser den här bloggen, skriver ju mycket för att själv komma ihåg vad jag har gjort.. 😂 Ja det kommer mer WE det lovar jag, ska ju tävla i det nu i helgen t ex. 😊

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s