Vilda västern WE i Växjö

Igår gjorde Agneta och jag ett träningsryck inför WE-tävlingen nu på lördag. Vi åkte först till vår hemmaklubb Bergunda och ”värmde upp” där (Agneta ville prova rida sin kür i lilla ridhuset och jag ville provrida på utebanan där vi inte varit på länge).

Man kan säga att det gick rätt så värdelöst för oss båda. Agneta fick inte musiken att stämma alls och var helt uppgiven, det visade sig sen att det ridhuset är 18 gånger 52 meter och inte 20 gånger 40 som küren är gjord för.. whops! Men de kommer stänga av en del av det så det iallafall blir närmare 20 40 sen på tävlingen, så vi får hoppas det funkar då. Puh.

IMG_0781

Woho! Vi är på VFK! Matte är glad och hästen något nervös.

För min del gick det sådär på utebanan, de sköt hejvilt på skjutbanan bakom ridbanan och Tell var spänd som en stålfjäder. Mestadels var han ändå duktig och gjorde som jag sa trots att han var rädd och längtade efter storebror som var inne i ridhuset. Får verkligen hoppas att de inte kommer ha skjutövning på lördag. Det vet man aldrig. Men då kommer nog riksmästerskapet i WE aldrig mer hållas i Växjö i såna fall kan jag säga.. 😉

IMG_0777

”Puh. Jag lever!! Jag är modig hest. Ge mig äpplen matte”! (Men spanar ändå mot skjutbanan och är på sin vakt, vore ju oerhört onödigt att bli skjuten mitt i ridningen tycker Tell. Och det måste man ju ge honom rätt i).

Sen när det var avklarat lastade vi in brorsorna brun igen och puttrade vidare söderut ner till Djura Nöbbele och familjen Fyrmans hästgård. Den familjen är så otroligt gulliga, och engagerade i både WE och i vår klubb. Så snällt att vi fick komma hem till dem och träna på deras bana med full uppsättning WE-hinder! 😀 Det är dessutom så galet fint i den delen av vårt vackra landskap så man bara DÖR av lycka. Vill ha ungefär 25 gårdar som man kör förbi.. 🙂 Tell hälsar däremot att vägen mellan Tävelsås och Osaby INTE var hans melodi. Då ville han av. 😛 Sen blev vägen lite rakare igen och det passade herr häst bättre.

IMG_0778

WE är så fantastiskt kul att rida och träna, har ni inte testat så GÖR det! Hästarna älskar det, och själv blir man bättre på att rida dressyr under tiden man tror att man rider nåt helt annat än dressyr. 🙂 Men det är dressyr. Allt är dressyr! Fast på ett annorlunda sätt! 🙂 Vi tränade på lansen, fållan, enkelslalom, fast grind, bro, muggarna… sidepass… ja nästan alla WE-hinder som kommer med på tävlingen.

Här kan ni se banskissen på det jag ska rida på lördag i teknik och speed! Det ska bli jätteroligt. Det enda jag är orolig för är om vi hinner lära oss sidepass över bom för höger skänkel. Väster är hur lätt som helst, men höger är som fördömt. Jag måste ha tålamod och tro på att det kommer gå att lära sig…

Det är så häftigt att hästarna blir så lydiga och så loss efter ett WE-pass. Det är ju väldigt många enkla byten med i LA i WE i dressyr och teknikdelen, och vi har haft lite problem med att Tell nästan gör halt och helt tappar bjudningen istället för att skritta några steg, sen fattar han ny galopp jättefint. Tror det är samma där, jag måste lita på att han kommer skritta och inte göra för mycket.

Vi var hemma igen närmare kl 00 på natten. Det var den måndagen! 😉 Idag var det bara att stiga upp tidigt för jag hade läkarbesök inbokat kl 8. Jag är nästan aldrig i kontakt med vården, jag är ju nästan aldrig sjuk heller tack och lov. Men nu har jag hostat i över tre månader så en massa folk har tjatat på mig att kolla upp. Vet ni vad de tog prover för?? Eventuell allergi mot häst!! (Bland annat). Hahaha… det kan de glömma. Det är det INTE. Sa jag oerhört bestämt. Doktorn skrattade. 😀

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s