Alette-dressyr!

Äntligen blev det onsdag och Alette kom till oss. Åtta peppade ekipage skulle äntligen få träna dressyr igen, bland annat Tell och jag!

Sommaren kom verkligen tillbaka igår, det var 25 grader varmt och strålande sol. Jag var helt genomblöt i svett… och Tell likaså. Men vi jobbade på duktigt tycker jag! Så himla himla roligt att träna igen, visst har vi väl försökt träna själva i sommar, men det är ändå skillnad att få hjälp av sin duktiga tränare. Man tycker själv att ”nu gör väl hästen det jag ber om” men Alette med sina skarpa ögon ser direkt att 1. Det var inte tillräckligt snabbt svar på hjälpen, 2. Det var för dålig effekt. Gör om, gör rätt. Mycket lättare för både häst och ryttare när det blir tydligt och bra, ordning på torpet!

img_6535-1

Duktiga Freddie och Kalle red efter mig och Tell

Jag berättade att det är så svårt att få till fina enkla byten, så det tränade vi mycket på. Det stod klart rätt snabbt att jag måste lätta av JÄTTEmycket, fram med handen på i princip lösa tyglar och tänka ökad skritt direkt i övergången för att han inte ska stanna och börja trippa (alternativt hoppa iväg i galopp på eget bevåg). Med andra ord: Jag måste lita på min häst! Hehe. Där har vi pudelns kärna.. 😉

Samma sak när jag ska fatta galopp igen efter dessa tjusiga skrittsteg. Fram med handen och lita på att han fattar den galoppen jag ber om. Jag får inte hålla fast honom. Sen får jag såklart ta kontakt och fånga upp honom igen, annars sätter han ju av i valfri fart som den taggade racerlama han är och typ bjuder på staketet. 🙂 Gullehäst, han var så duktig! Visst, han vill göra sig rak och tycker det är jättejobbigt att matte ska kontrollera bakbenen på honom, det vill han göra själv. Men han är så himla arbetsvillig och det tar inte lång stund att få honom med på vad jag vill. Tack bästa Alette!! ❤

På lördag ska jag försöka tänka på att rida framåt, ha handen framför mig, och tänka att jag petar ut bakdelen en aning i varje hörnpassering för att hålla hans bakben aktiva. Det fiffiga med det istället för som jag gör nu – desperat försöker forma och trycka ut honom runt innerskänkeln och tappar ut hela yttersidan i hörnet nånstans – är att jag samtidigt som jag kommer åt bakbenen med innerskänkeln även tänker på att hålla emot ytterbogen med ytterskänkeln. Det känns lite som att jag försöker fatta förvänd galopp i varje hörn, men oj så bra det blev! Typ de bästa hörnpasseringarna jag ridit i mitt liv. 😛 😀 Han kändes riktigt riktigt fin i skritten och traven, galoppen var det lite svårare med denna gång, fick ingen toppenkänsla förutom i fattningarna när jag lättade av. Men jag litar på att Alette sa att han såg fin ut. Ibland är det så, man får inte ihop sin egen känsla med hur det ser ut. Nästa gång ska jag försöka få med nån som filmar mig!

I eftermiddag ska jag mest troligt följa med som medhjälpare på SWB:s fölmönstring i Tingsryd, håll tummarna för att lilla Tilly vill (och orkar) visa upp sig från sin bästa sida och blir uttagen till SWB:s elitfölauktion! 😀 Tyvärr ska det bli ännu varmare idag, 27 grader…

 

 

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s