Tough, or not so tough…

Oftast är jag väldigt glad över att jag gör flera olika saker med min häst. Som att tävla WE nu på lördag t ex. Men ibland får jag ångest för att jag inte hinner!

Vi är anmälda till fälttävlan på Udden nästa helg, och där har vi inte ridit på jättelänge. Inte ridit terräng heller på aslänge. Tror ni jag kommer hinna träna innan det hela? Njet. Förmodligen inte.

Det här är ju valfritt, jag måste ju inte tävla fälttävlan i september. Kan vänta till oktober kan man ju tycka. Men jag vill ju… Och så får jag skylla mig själv att jag gör annat. Nu på lördag är enda terrängträningen, men då tävlar jag ju WE. Fredagen före fälttävlan går en stilterräng där, men då kan jag inte för jag måste jobba.

Faktum inför denna fälttävlan är ju som följer: Jag kommer inte hinna träna på den banan, jag får rida ändå och hoppas att det går bra. Eller stryka mig om jag känner att det kommer gå åt helvete. Jag har rätt så mycket ångest för det här, samtidigt som jag känner att ”äh, klart jag kommer runt deras 90-bana”. Tell har gått som ett skott på båda fälttävlan jag hittills har tävlat i år, så just nu har jag verkligen ingen anledning att misstro hans goda uppsåt. 😉 Nån gång måste väl vara den första som man rider en fälttävlan utan att ha tränat på den banan före. (Och jag har ju varit på Udden, bara inte nu på ett bra tag, och jag har aldrig ridit en hel fälttävlan där, bara stilterräng).

Försöker peppa mig själv med lite filmklipp från hur bra det har gått tidigare på den här säsongen. 🙂 Fullt ös – en glad racerlama in action! ❤

En gång för länge sen vann vi en stilterräng på Udden också. Det ska jag också försöka komma ihåg när jag för tillfället har alldeles för dåligt självförtroende.. 😛 Ibland undrar jag varför jag tävlar överhuvudtaget. Oroar mig i veckor och blir så sjukt nervös och utmattad. Men sen är jag ju så glad när jag väl överlevt, haft jättekul med min fina fina häst, och lärt mig massor!

I mina bästa stunder kan jag även ta ut glädje i förskott, sånt är bra, men tyvärr är jag även expert på att oroa mig sjukt mycket i förväg för alla möjliga saker. Det är inte alls bra för den mentala hälsan. Får försöka sluta med det!

 

5 reaktioner på ”Tough, or not so tough…

  1. Caroline och unghästen Stina skriver:

    Kan en dressyrtant på en halvt oinriden unghäst kravla sig runt en 80 cm pay-n-jump utan att avlida klarar ni av det där! MVH/ En som satt lägstanivån 😉

    (Dessutom verkar du ju vara väl medveten om vad man kan förvänta sig med de förberedelserna ni hinner med. Tror ni kommer lösa det galant och få en självförtroendeboost om inte kraven är för höga (typ vinna))

    • Ida Qvarnström skriver:

      Ja målen är att ha roligt och att inte hästrackan tvärvänder och piloten ramlar av i terrängen! Kommer jag bara runt alla tre grenar med hedern i behåll är jag SÅ nöjd, jag lovar! 😀 Tack för peppen! 😀

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s