Inte så lätt

Jag önskar att jag bara höll på med hästar. Inget annat. Fast nej, jag är ju glad att jag gör mycket annat också. Och utmattad. Och glad. Och trött. 

Ni fattar. Jag begriper att det är så här för de flesta hobbyryttare, det är svårt att hinna med sitt vanliga liv, jobbet och hästen och hela faderullan. Den här bloggen handlar ju mest om mitt hästliv, men jag har också fyra bloggar till. Som rör flera andra delar av mitt liv. Jag jobbar både heltid på mitt betalda jobb och väldigt mycket ideellt därutöver i tre föreningar som jag är engagerad i. Lite så kan vi sammanfatta det, det vore ganska skönt med bara en grej. Ibland. Sen inte.

Hur gör ni för att hitta nån slags balans i livet och hästlivet? Finns det några tips?

IMG_0822

Jag köpte en rosa anteckningsbok med en fin kanin på. Tänker att där ska jag skriva ner kloka saker om livet som jag ska försöka följa. Skriva en handledning till mig själv om hur man tar det lugnt t ex. 😉

 

6 reaktioner på ”Inte så lätt

 1. idooooos skriver:

  Vad smart med lilla boken!! Bra ide! En sån ska jag också skaffa & skriva ner bra citat, tankar & kloka funderingar i 👌🏽
  Ja vi lever ju olika liv på det viset att när jag jobbar, då jobbar jag. Jag behöver aldrig klämma in allt på samma dagar då det är omöjligt i mitt jobb.
  Så jag har tyvärr inget bra tips 😔
  Men jag & Kakan vill komma ner & hälsa på snart! ❤️

 2. dressyrbitchen skriver:

  Jag har bara två bloggar, men den ena är mer eller mindre vilande – vilket Dressyrbitchen också blir i perioder. Det känns som om det bara är jobb och stall till 100% och maken gnäller ibland över att jag aldrig är hemma. MEN trots allt gillar jag det och så länge jag orkar så kör jag på. Arbetar heltid, pluggar 50% distans på Högskolan och har häst 7 dagar i veckan. Tid för annat? Typ inte… Ibland undrar jag faktiskt vad jag håller på med. Hur som helst så tycker jag att allt jag gör är roligt och jag vill inte hoppa över vare sig jobb, plugg eller häst – så det är bara att gilla läget! 😀

 3. Caroline och unghästen Stina skriver:

  Uff, det är svårt. Det där med balansen. Särskilt när en av sakerna man vill göra är jätte-jätterolig men inte genererar några pengar, medan den andra är bara OK men har mycket bättre avkastning.

  Det här låter ju väldigt risigt och oambitiöst, men ibland önskar jag att jag skulle få bli förtidspensionär så att jag kunde hålla på med hästar hela dagarna, utan att ha det som jobb där man behöver stressa över att pengar ska komma in.

  Själv har jag lite stressrelaterade åkommor i bagaget, så jag är nog inte så bra på att tipsa om hur man ska få dygnet att få fler timmar (eftersom det är väldigt viktigt för mig att inte lägga till fler saker på mitt schema, även om de är roliga). Jag jobbar mest på att försöka vara snäll mot mig själv och tänker att jag ska göra så bra ifrån mig på jobbet och klättra på lönestegen att jag så småningom kan gå ner på 75%.

  Jag skrev ett relaterat inlägg för en stund sedan där jag också frågade hur de som läser min blogg har valt: om de jobbar med hästar eller jobbar för att kunna få hålla på med hästar. Bra kommentarer!

  http://nouw.com/carolinesh%C3%A4stdr%C3%B6m/ett-langt-inlagg-om-att-gora-drommar-til-26551111

  Och du, STORT grattis till andraplaceringen! Härligt med glädjen! Nu önskar man sig en film på den där fantastiska dressyr-laman också 😉

  • Ida Qvarnström skriver:

   Tack för fin kommentar! Ja, att vara snäll mot sig själv är verkligen ett viktigt och klokt råd. Tack för grattiset också, dressyrlaman hälsar att han är en terränglama i första hand, men han kan minsann springa dressyr också ibland om andan faller på! 😉 Ska se om vi kan hitta nåt filmbevis på detta 🙂

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s