Stilterräng på Udden

Jag är helt speedad, ska försöka berätta om dagen för er i tur och ordning. Känner mig lite som piff och puff på julafton när den ena (Puff kanske?) kör igång och ska berätta en historia och Piff får hejda mitt i det extremt snabba ekorr-mumbo-jumbot och säga ”men de förstår inte vad du säger!” ”Vi får börja från början”. ”Okej”! 😉

Imorse var tanken att jag skulle stiga upp kl 05. Tror ni jag vaknade då? NEJ, för min h-vetes f-cking telefonj-vel bestämde sig mitt i natten för att UPPDATERA sig. Utan att jag på något vis okejat detta. Så istället för att alarmet gick när jag ställt det så stod det ”HEJ, HOLA, WELCOME” osv på telefonskärmen för att välkomna mig till mitt nya operativsystem. Fucking shajt!!! Som VÄL var skulle Matias upp kl 06.15 så då ringde hans alarm och jag sprattlade upp, höll på att spola ner min egen tysta telefonjävel i toan av ilska och typ kastade mig till stallet.

Det officiella nysatta världsrekordet i att komma iväg med fälttävlansoutfit till både mig och hästen plus koppla släpet och lasta djuret: 20 min från att jag hoppat upp ur sängen.

Så det där började väl inte så lugnt och harmoniskt, men vi kom till Kalmar och Ridklubben udden i strålande morgonsol. Tell inkvarterades i det urgulliga gäststallet. Han hade fått en egen namnskylt och allt! Det har vi inte ens hemma. 🙂

IMG_0861

Tell fick sällskap i gäststallet till min stora lycka, han blev direkt blixtkär i sin boxgranne som var ett fyraårigt sto från Södertälje. ❤ Det stod två lugna och snälla hästar till där, helt perfekt! De andra skulle vara där under dagen så de lovade mata mitt djur med lite mer hö om hans tog slut. Sen åkte jag in till Kalmar och jobbade.

IMG_0863

Så gulligt! Vi kände oss SÅ välkomna! ❤ Älskar ridklkubben Udden. De är bara världens bästa. Tell ville för övrigt stanna där säger han. Söt tjej i boxen bredvid och terrängbana utanför liksom, what´s not to love??

 

IMG_0854.JPG

Min arbetsplats för dagen var Kalmar konstmuseum, där man t ex har utsikt över Kalmar slott. Inte så pjåkigt va? Särskilt inte i sånt här kanonväder.

Som av ett mirakel tog dagens möten inte längre tid än man tror utan lite kortare, så jag kunde köra ut igen till Udden vid kl 15, så jag hann t o m möta upp med Tells boxgrannes matte Veronica och gå banan ihop med henne i strålande septembersol. Ah the life alltså! Så härligt.

Nu till the action: Stilterräng 90 som Tell och jag deltog i. Jag kände mig rätt kass på framridningen och var inte så nöjd, men Tell var taggad och glad, inte alls helt vild som jag hade misstänkt eftersom han stått på box hela dan. Han var bara med på noterna! Dock fick jag kämpa på lite med att få honom ”kvar hos mig”, rund och reglerbar i galoppen, där vill han ju gärna göra sig rak och lång och spetta på bäst han vill. Det är bara det att då är det lite svårt för mig att se några vettiga avstånd osv. Så jag red öppna, tempoväxlingar, övergångar osv osv. Det var en bra plan, han kändes mycket bättre när det väl var vår tur!

IMG_0875.JPG

Det var inte den bästa stilterrängen vi någonsin fått till, men jag var absolut nöjd. Det gick som tåget, han lyssnade fint, det var inga stora missar alls utan vi fick till ett jämnt och bra flyt tycker jag. Fina fina terränghäst, han bara älskar det här! 😀

Jag blev mest glad över att domaren Linda Algotsson sa att ”Det här är ett väldigt stabilt och fint samarbete mellan ryttare och häst, jag är aldrig någonsin orolig när du rider”. Jag fick också beröm för att det var en jämn och härlig runda, och att jag har en fin följsam sits. (Det var jag glad för, i våras fick jag ju höra att min underskänkel kunde vara mer stabil. Det ansträngde jag mig för nu! 🙂 Stilterräng är så himla bra på många sätt. Gillar att man får feedback!) Sen sa hon också att ”Nu får du rida 100-klass nästa gång”! Haha.. jo, om jag bara vågar. (Linda menade egentligen att jag skulle starta om 15 minuter när 100-klassen körde igång men riktigt så beredd var jag inte). Tell fixar det ju lätt, frågan är ju hur modig piloten är. 😉 Jag trodde aldrig att 90-klass skulle kännas för lätt, men nu börjar det faktiskt bli så. Herregud. 😛

IMG_0872

Vi fick betyg 7,5 och blev trea i klassen. Tyvärr inte placerade, det var bara två som blev det. Men men, jag är väldigt nöjd ändå och framför allt känns det SÅ JÄKLA BRA inför söndagens fälttävlan på samma bana!!! 😀

IMG_0876

Jag hade övertalat Lisa och Bassett (medföljande Mattias till vänster dessutom), våra vänner från Blekinge, att komma upp och rida 80 och 90-klassen. Lisa och Bassett vann 80-klassen!! Jättebra ritt i 90:n också. Och hade INGA tidsfel i nån av klasserna. Jag är så stolt över deras utveckling! Heja heja! 😀

 

2 reaktioner på ”Stilterräng på Udden

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s