Full av energi

Igår kväll stupade jag i soffan efter jobbet och sov en timme, var lite halvgroggy efter det men tog mig ut till stallet i solen ändå. Tänk att kunna rida i t-shirt i september kl 19.30 på kvällen! 🙂

Tell den älskade racerlaman kommer fram och gnäggar i hagen trots att han har hur mycket gräs som helst, och tar på sig grimman själv. Det är som att han säger ”Är det terräng idag igen? Ja? JA!!!”

Det var det ju då inte, jag hade mer sett framför mig en lagom uteritt i lugn och ro, skaka loss lite i lugn trav och galopp och njuta av det fina vädret. Tell tänkte ”TERRÄNG”!!!! PEPP!!!” och var så pigg så jag vet inte vad.

Skärmavbild 2016-06-01 kl. 23.53.16

Bild på den mentala inställningen. Även i skogen. 😉 

Jag hade inte så stort val mer än att rida en ganska lång runda och låta honom rulla på i galopp på grusvägarna, han var SÅ nöjd och hade öronen spetsade hela rundan. Det är som att han fortfarande gick som tåget sen jag sa ”GÅ” i terrängen i söndags, haha! Det ger verkligen mycket i vardags-framåtbjudningen att rida terräng, det säger jag bara! Det slutade med att vi red en hel runda som han annars kan vara lite fjantig på, men igår gick han som tåget. Vi mötte till och med en stor traktor, en skogsmaskin OCH red förbi en robotgräsklippare som kom rakt mot oss. Men han gick. Så härligt! Dock var han fortfarande så pigg på sista sträckan hem när vi skulle skritta, så det liknade mer nån slags tölt i racerfart. Ett brunt halvblod som töltar, ni kan ju se detta framför er… Jag hoppade av och gick med honom, då kunde han skritta rätt så lugnt. När vi kom hem efter en dryg timme var Tell lika pigg fortfarande och jag var ganska trött. Mitt liv går som sagt mycket ut på att försöka komma i allafall i närheten av min hästs konditionsnivå.. 😉 Haha!

img_2412

Jag får ta mig samman och rida nåt lösgörande pass på banan också i veckan känner jag, men det är väldigt skönt att vi har så bra ridvägar. Jag rider ju mycket övergångar och skolor ute i naturen också, kan inte bara låta honom fräsa på rakt fram med bakbenen rakt ut. Tänkte först ta hackamore, men det är jag glad att jag inte gjorde. Det fick bli det tredelade easy control-stübben-bettet istället (som blir som ett rakt bett när man tar i det), det lyssnar han fint på och man kan ha mjuk kontakt. Däremot gillar jag inte det bettet riktigt på ridbanan, men rider man ut är det toppen.

2 reaktioner på ”Full av energi

  1. idooooos skriver:

    Haha! Om jag känner igen det där. Outtröttliga terrängdjur. En fördel med fälttävlan är ju att hästen blir stark & mångsidigt tränad & får bra kondis. Men det gör dom ibland odrägligt pigga & som sagt svåra att få trötta innan man själv är helt slut 🙈
    Pantis & Tell på en skogstur..har en kändla av att det skulle kunna gå fort 😝

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s