”När hästen har dött”…

Jag hör ibland mig själv säga ”det ska jag göra när hästen har dött”. Det kanske låter lite makabert, jag menar såklart inte att jag vill att han ska dö, verkligen inte!! Jag hoppas innerligt på ett långt och lyckligt liv tillsammans i många många år till. 

Men ändå. Nåt har ju definitivt hänt med mig, min tid, min stil, min ekonomi, mitt liv, sen jag skaffade egen häst. Jag vet inte om jag kan säga att det har blivit bättre, det var ju jättebra redan innan. Men ja, det är annorlunda. 🙂 Och ibland funderar jag på vad det här egentligen har gjort med mig. Här får ni en lista på saker som jag själv tror att jag kommer göra/skulle göra om jag inte hade häst.

 1. Skaffa dreads igen. Jag saknar mitt hår! Men det blev för opraktiskt att duscha varje dag och stå där med hårtorken, samt knöla in dem under en hjälm. Inte helt säkert i terrängen. Men det är en fantastisk frisyr som jag saknar varje dag.

  ska%cc%88rmavbild-2016-09-08-kl-10-17-20

  2. Köpa kläder till mig själv igen (vardags- och finkläder alltså, stall/ridkläder räknas ej). Det fanns en tid när jag hade en rätt snygg stil om jag får säga det själv. Numera har den så kallade stilen långsamt förändrats till gamla t-shirts, trasiga jeans (inte på ett snyggt sätt alltså) och tusen pikétröjor. Jag hade aldrig hästkläder på mig till vardags förut, inte ens rena sådana, nu händer det rätt ofta att Matias säger ”ska du till stallet?” när jag är på väg ut med nån kompis eller till jobbet. Ridå.

  ska%cc%88rmavbild-2016-09-08-kl-10-29-09

  Min långsamma ”förhästning”. Här fin outfit i övrigt samt snygga dreads, men till det stalljacka och ridkjol. Visserligen tvättade, men ändå. 

  3. Laga min volvo. Alternativt köpa en ännu häftigare veteranbil. Det där är ju prioriteringar såklart och jag kan väl inte säga att jag varit ett under till bilmekaniker eller bilvårdare även före jag köpte häst. Men nu är det helt klart oerhört långt ner på listan att kunna lägga tid och pengar på min gamla vän. Borde väl sälja den, men det skär i hjärtat. Jag har iallafall några veteranmopeder som fungerar. Tack och lov.

  397173_10150677053939689_811104354_n

4. Gå på konserter, film och kulturevenemang. Det har visserligen inte bara att göra med att jag har häst, att jag inte gör detta i så stor utsträckning som jag gjorde förut. Det har också att göra med att jag flyttat ut på landet, och blivit gammal och lat. 😉 Och det hade kunnat vara ännu värre, jag sjunger ju i min sånggrupp och jobbar med film och kultur, så en del kan jag göra i jobbet och lite på fritiden. Men ofta känner jag att jag missar en massa roligt för jag är i stallet till 23 på kvällen och sen orkar jag inte mer. Men men, å andra sidan är jag VÄLDIGT glad och nöjd när jag väl kommer iväg på nåt! 😀

313582_10150490385469689_685373228_n

Jag kan iallafall inte säga att jag hade varit rik om jag inte hade haft häst, det tror jag på riktigt inte. Jag är en mästare på att göra av med alla mina pengar oavsett hur mycket jag har att röra mig med. (Okej det är oftast inte så värst mycket ändå, häst eller ej. Jag jobbar med kultur. Det blir man inte rik på). Men jag anpassar mig. Så tyvärr tror jag inte att jag hade varit så himla tät även utan häst.

Sen är det en annan sak: Det är så OTROLIGT roligt att ha egen häst och ger så himla mycket, jag ångrar inte en sekund att jag köpte Tell! Även om jag ibland tänker att det nog är nu och aldrig mer som jag har just en egen häst, så tror jag att jag alltid kommer hålla på med hästar på ett eller annat sätt. (Matias är å andra sidan helt säker på att jag kommer skaffa en annan häst den dagen som jag inte har Tell längre). Så det är bara att gilla läget, såhär är det i livet! Gillar man inte att ens gamla bil skrotar ihop och ens stil förändras till skräpig barnhästtant med pomperipossa-inslag… gör nåt åt det då!! 😉 Det ska jag. Jag ska bara komma på hur. Det skulle helt klart hjälpa att vinna på lotto! 😀

 

5 reaktioner på ””När hästen har dött”…

 1. dressyrbitchen skriver:

  Oj! Jag vågar inte ens tänka den tanken för då är jag övertygad om att det händer Mackan något… Djärv tanke. 😬 Men visst hade jag haft massor av pengar och hur mycket tid som helst – FAST jag är gärna fattig och stressad. 😃

  • Ida Qvarnström skriver:

   Ja jisses det har jag inte ens tänkt på, jag är inte så vidskeplig av mig (uppenbarligen).. 😂 Hahaha! Men visst är jag glad och tacksam varje dag som min häst är hel och frisk och lever. 😊 Håller med, det är ju som det är, man är fattig och stressad – OCH det är värt det!

 2. Caroline och unghästen Stina skriver:

  Check på nr 4!!! Eller hur vore det med att kanske köpa en trevlig ansiktskräm till sig själv, gå ut och äta på restaurang eller förära tandläkaren (ja, människotandläkaren alltså. Hästen får såklart sitt en gång/år) med tätare besök än vart 5:e år?

  Hemma har vi löst det så att vi har ett ”rolighetskonto” med betalkort. Dit betalar jag in så mycket jag känner att jag kan varje månad och sambon likaså. Han betalar säkert 10 ggr så mycket som jag, men vi försöker att inte titta på de respektive summorna, utan som sagt, var och en lägger vad den upplever sig ha råd med och så gör vi trevliga saker tillsammans för de pengarna. Då blir det lite icke-hästluktande guldkant på livet iallafall 😉

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s